van der Horst

Portugal: Kwalificatie uitgesteld

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas
De kwalificatie voor de Grote Prijs F1 in Portugal is op z'n minst met een halfuur uitgesteld. Dat komt omdat er herstellingswerken aan de gang zijn om een riooldeksel vast te maken in de voorlaatste bocht.
Valtteri Bottas was snelste in alle drie de vrije trainingen. Ook deze voormiddag ging de Fin het snelste van allemaal over één rondje Portimao. Teamgenoot Lewis Hamilton sloot aan op de tweede positie, amper 26 duizendsten verderop. Max Verstappen was met 158 duizendsten achterstand derde snelste, maar hij reed wel op de medium compound die zo'n halve seconde trager zou zijn. Pierre Gasly was verrassend genoeg vierde, terwijl Alex Albon de top vijf afsloot.

Enkele minuten voor het einde van de derde vrije training ging Sebastian Vettel wijd in de veertiende bocht en daarbij kwam een riooldeksel los. Het beschadigde ook de wagen van de voormalige wereldkampioen, die uiteindelijk elfde snelste werd.

Ondertussen worden - naast de herstellingswerken in bocht 14 - ook alle andere deksels en roosters gecontroleerd over het hele circuit en de FIA heeft laten weten dat de kwalificatie ten vroegste om 15.30 uur zal starten.

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op zaterdag 24 oktober 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons