van der Horst

Portugal: Neuville diept voorsprong verder uit

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Na een waanzinnige en ongeziene openingsdag op vrijdag werd deze voormiddag de eerste lus van de tweede dag afgewerkt. Met winst voor Latvala, Evans en Neuville wist onze landgenoot zijn voorsprong verder uit te diepen en verloren we ook nog eens de Citroën van Kris Meeke die van de baan ging.
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Neuville heeft de situatie duidelijk onder controle. Na een knotsgekke vrijdag ging de Hyundai-rijder slapen met een voorsprong van 17,7 seconden op de Ford van Evans en 24,3 tellen op de Hyundai van teammaat Sordo. Suninen (Ford), Lappi (Toyota) en Ostberg (Citroën) waren de enigen die nog volgden binnen een minuut van de autoritaire leider die na de problemen van Tanak en Ogier een gouden zaak kan doen in het kampioenschap.

Evans kon na winst in de tweede KP iets dichterbij kruipen tot op 12 seconden, maar Neuville antwoordde met een snelste chrono op de derde KP en mocht richting servicepark met een bonus van 30 seconden op Evans, 34 op Sordo, 54 op Suninen en een minuut op Lappi. Ostberg staat op bijna anderhalve minuut, terwijl Breen de zevende plaats overpakt van teammaat bij Citroën Meeke.

Naast Latvala zijn ook Ogier en Mikkelsen terug komen opdagen na hun uitval gisteren. Van Tanak geen spoor op deze tweede dag.

Deze namiddag staat dezelfde lus nog een tweede keer op het programma

Foto's: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op zaterdag 19 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons