van der HorstTotal 2' Hours of Spa

Portugal: Tänak besluit op kop na openingsdag

Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Ott Tänak (Ford Fiesta) heeft de koppositie niet meer uit handen gegeven in de straten van Braga. De Est gaat als leider naar de zaterdagproeven. Dani Sordo (Hyundai i20) is tweede op 4.6 seconden, Sebastien Ogier (Ford Fiesta) is derde op kop 5 tellen.
In de straten van Braga veranderde er bitter weinig na een ijzingwekkende dag. Tänak, Sordo en Ogier bekleden het podium, Craig Breen (Citroën C3) is vierde op 12.9 seconden, Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) besluit als vijfde op 18.3. Thierry Neuville (Hyundai i20) knabbelde wat terug en volgt op 22.7 seconden.

Neuville en Hyundai gaan wel nog verhaal halen bij de stewards nadat de Oostkantonner minstens 20 seconden verloor in het stof van Latvala op KP7. Mits een gunstige beoordeling kan Neuville zomaar in podiumstelling gebracht worden. "Maar het is vooral belangrijk voor onze startpositie morgen", aldus Neuville.

Foto: RIP

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 19 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Curbstone

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons