van der Horst

Princen wint in Haspengouw - Verschueren beste Citroën

Kris Princen - Peugeot 208 T16
Kris Princen - Peugeot 208 T16
Kris Princen heeft in zijn Peugeot 208 T16 de rally van Haspengouw, de openingsmanche van het Belgian Rally Championship, op zijn naam geschreven. Hij klaarde de klus vrij makkelijk na de vroege opgave van Freddy Loix. Tijdens de laatste twee avondlijke klassementsproeven veranderde er niet veel, Princen reed zelfs nog de scratch tijdens de voorlaatste proef in Walshoutem om vervolgens de Peugeot rustig naar de finish te brengen tijdens de vierde en laatste doortocht in Halle-Booienhoven.
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5
Achter de Citroën DS3 R5 van Vincent Verschueren ontwikkelde er zich nog een mooi duel om de laatste podiumtrede tussen de Skoda Fabia WRC van Benoit Allart en de DS3 R5 van Cedric Cherain. Laatstgenoemde reed in de voorlaatste KP de tweede tijd achter Princen, om vervolgens de allerlaatste proef van de dag zelfs nog op zijn naam te schrijven. Het was echter niet genoeg om Allart van het podium te houden, hij hield aan de finish nog een goeie drie seconden over op de Citroën.

Pieter Tsjoen - Citroën DS3 R5
Pieter Tsjoen - Citroën DS3 R5
Pieter Tsjoen, eveneens in een Citroën, liet op de laatste doortocht in Walshoutem nog wel een derde chrono noteren, maar moest genoegen nemen met de vijfde plaats algemeen. De Ford Fiesta R5 van onze Noorderbuur Michiel Becx liep naar het einde toe nog een lekke band en wat schade op, maar behield op het einde van de dag toch zijn zesde stek, met zo'n vijftien seconden bonus op de Citroën van Bertrand Grooten.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Belgian Rally Championship op zaterdag 28 februari 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons