van der Horst

'Project Dafalgan', Jeroom wil concurrenten misselijk maken

Jeroom bij Project Dafalgan
Jeroom bij Project Dafalgan
Vandaag haalde Jeroom op Circuit Zolder het doek van een BMW M2 CS Racing waarvan hij de bestickering mocht ontwerpen. Daarmee ging een kinderdroom in vervulling, gezien de cartoonist in zijn jeugd reeds liefhebber was van posters van BMW Art cars. Jeroom benaderde het project naar eigen zeggen wetenschappelijk en doopte het ontwerp 'Project Dafalgan'.
Jeroom
Jeroom
"Ik ben opgegroeid met posters in mijn kamer van de BMW art cars van Roy Lichtenstein en Frank Stella. Toen BMW me vroeg om zelf een art car te ontwerpen, ben ik beginnen nadenken. Ik heb het hele project wetenschappelijk benaderd. Mijn idee was om een ontwerp te maken dat concurrenten misselijk zou maken, ze te verwarren. Ik heb mijn plan dan ook 'Project Dafalgan' getiteld", besloot Jeroom mysterieus.

BMW M2 CS Racing
BMW M2 CS Racing
Het design van de wagen kan u op de foto's bij deze bijdrage bewonderen, het gaat over een foto van de BMW zelf, die vervolgens herhaald wordt op de zijkant, voor- en de achterkant van de wagen, maar steeds kleiner wordend. Sam Dejonghe zal bij de eerste meeting van de nieuwe BMW M2 CS Racing Cup Benelux de eer krijgen zijn concurrenten te verwarren aan het stuur van de Project Dafalgan-bolide.

Foto's: Ronald Janssens & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op donderdag 8 april 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons