van der Horst

BMW M2 CS Racing Cup Benelux pakt uit met prijzenpot van 70.000 euro

BMW M2 CS Racing Cup Benelux
BMW M2 CS Racing Cup Benelux
Vanmiddag werd op Circuit Zolder officieel de BMW M2 CS Racing Cup Benelux voorgesteld. In het bijzijn van o.a. Cup-organisator Hans Van de Ven, BMW Belux-CEO Eddy Haesendonck en BMW M Motorsport Benelux-bezieler Guino Kenis werd het nieuwe kampioenschap uitgebreid toegelicht. Zoals eind vorig jaar aangekondigd, staan er in het totaal vijf meetings gepland, met start op Circuit Zolder begin mei. Wel nieuw, is dat de organisatoren rekenen op een prijzenpot van (minstens) 70.000 euro, te verdelen onder alle deelnemers - dus niet alleen de winnaar.
  • Heinz Performance
Guino Kenis
Guino Kenis
"Een van de elementen die de BMW M2 CS Racing Cup Benelux speciaal maakt, is dat we een gigantische prijzenpot kunnen aanbieden in ons allereerste seizoen", vertelt BMW M Motorsport Benelux-man Guino Kenis. "Niet enkel zullen we over de vijf meetings heen 70.000 euro verdelen, ook krijgt elke deelnemer bij elke race een bon van 250 euro aangeboden door onze nieuwe partner Snap-On tools. Die kan elke deelnemer naar eigen believen gebruiken, bijvoorbeeld voor de aankoop van materiaal."

BMW M2 CS Racing
BMW M2 CS Racing
De Benelux-importeur van M Motorsport-producten benadrukte dat de aangekondigde prijzenpot niet specifiek gericht is op de winnaars, zoals gebruikelijk. "We gaan bij elke wedstrijd een deel van onze prijzenpot verdelen via lottrekking. Dat betekent dat iedereen evenveel kans maakt op een geldprijs, maar ook bandenvouchers of M-kledij kan winnen. Of je de races nu wint of niet, je zal altijd kans maken om met een prijs huiswaarts te keren."

Hans Van de Ven
Hans Van de Ven
De nieuwe BMW M2 CS Racing is te koop voor 113.900 euro (voor de versie met 450pk, 95.000 euro voor deze die 365 paarden puurt uit de zes-in-lijn biturbo). ABS en ESP kunnen desgewenst worden aan- of uitgeschakeld, maar alle wagens moeten in dezelfde technische configuratie aan de start van de races verschijnen. Hans Van de Ven bevestigde tenslotte dat er in België reeds 18 exemplaren van de BMW M2 CS Racing verkocht zijn, 34 in de ganse Benelux. "Als 50% van dat laatste aantal ook effectief aan onze races zal deelnemen, zal ik een gelukkig man zijn."


Foto's: Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op donderdag 8 april 2021.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons