van der Horst

Pukekohe: strijd Lawson versus Fraga duurt voort - M2 Competition kampioen

Liam Lawson versus Igor Fraga
Liam Lawson versus Igor Fraga
Tijdens de voorlaatste manche van de Toyota Racing Series waren alle ogen gericht op het duel tussen teamgenoten Liam Lawson en Igor Fraga. Drie races later is het de Nieuw-Zeelander die er als beste uit kwam. Met twee poles en evenveel overwinningen pakt Lawson de leiding terug over van de Braziliaan en valt pas volgend weekend de beslissing wie kampioen wordt. Bij de teams is dit al bekend, met het Belgische M2 Competition dat voor de zevende maal de titel bij de teams pakt.
  • De Swert Opticiens
Liam Lawson
Liam Lawson
Na een snertweekend in Hampton Downs moest Lawson aan de bak om de leiding terug over te nemen van zijn Braziliaanse ploeggenoot. De Kiwi liet er geen gras over groeien en kon zowel tijdens de eerste kwalificatiesessie als tijdens de eerste race de bovenhand nemen op Fraga. Dit ging ook door tijdens de tweede kwalificatiesessie, waar Lawson andermaal voor Fraga eindigde. De tweede race kon de Australiër Jack Walls claimen en bleef Fraga nog steeds Lawson voor, maar tijdens de laatste race liep alles mis voor de Braziliaan. Frage werd aangetikt door Gregoire Saucy en eindigde op een achtste plaats, terwijl Lawson de overwinning wegkaapte.

Dankzij de resultaten van de laatste race gaat Lawson richting het finaleweekend met een voorsprong van 8 punten op Fraga, terwijl achter hen de Argentijn Franco Colapinto mathematisch nog een kans heeft. Bij de teams mag de Belgische équipe M2 Competition voor een zevende maal de trofee van het teamklassement ophalen. Het blijft afwachten tot volgende week wie van hun twee piloten de algemene titel zal wegkapen tijdens de New Zealand Grand Prix op het Circuit Chris Amon in Feilding.

Foto's: Toyota Racing Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 9 februari 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons