van der Horst

Puntenstand Belcar na de DTM-meeting (Update)

T2 Racing - Norma M20 FC
T2 Racing - Norma M20 FC
Met de eerste twee races van het Belcar Endurance Championship achter de rug, is er ook een eerste puntenstand beschikbaar. Vanzelfsprekend gaat de Russell Racing by PK Carsport Norma M20 FC aan de leiding in de algemene rangschikking. Frank Thiers, Hans Thiers, Jeffrey Van Hooydonck en Gilles Magnus tellen drie punten bonus op Porschisten Fred Bouvy en Damien Coens en acht stuks op de Krafft Racing Norma van de familie Longin.
  • St. Paul
Stevens - BMW M235i
Stevens - BMW M235i
Gezien hun eerste en tweede plaats in het algemene klassement, kennen we meteen ook de leiders in Belcar 1 en Belcar 2: Russell Racing by PK Carsport en No Speed Limit. WCB Racing by Leipert verzamelde nipt meer punten in Belcar 3 dan EMG Motorsport. Heyer/Spinoy leiden voor Getspeed in Belcar 4 met drie punten bonus op hun teamgenoten, aangezien ze tweemaal de snelste ronde lieten noteren en bovendien op pole kwalificeerden. Belcar 5 is voorlopig Stevens Motorsport-territorium, Jochen Stevens en Laurent Vandevelde kenden in hun eerste race samen een mooi weekend en verzamelden vijf punten bonus op zowel RBC Race Team - waar Dave van de Velde solo in actie kwam dit weekend en meteen ook de eerste zege ooit pakte voor het Saker-team - als de AR Performance BMW van Cedric Baeten en Nick Geelen. In de Belcar 6-tussenstand ten slotte leidt weinig verrassend Garage Van de Water, met de BMW M3 van Edwin Beyers, terwijl Convents Racing een peloton BMW Clubsport's aanvoert.

GP Elite - Porsche Cayman Club Sport
GP Elite - Porsche Cayman Club Sport
Beste Junior is Yannick Hoogaars, van nabij gevolgd door Bas Schouten, terwijl Gilles Magnus na de nulscore in race 2 al tegen een achterstand van vijftien punten aankijkt. De Ladies Trophy is een solo-klassement, want Kata Bozo is de enige dame in de rangschikking. In de GT4 Trophy staan vanzelfsprekend Kenneth Heyer en Wim Spinoy op kop, de uitslag in de Norma Driver Trophy vond u eerder vandaag al terug op onze website (hint: Tim Joosen) en op de officiële klassementen van de Porsche Endurance Trophy Benelux is het vooralsnog wachten.

Update: de pole in Belcar 2 werd verkeerdelijk toegewezen aan Frank Beliën, dat punt gaat naar Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens die nu samen een saldo van 38 punten hebben. De aangepaste puntenstand kan u hieronder downloaden.

--- Voorlopige tussenstand Belcar Endurance Championship 2019 - Na meeting 1 (pdf) ---

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op maandag 20 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons