van der Horst

Racelegende Marco Werner blikt tevreden terug op het racedebuut van Maxim Dirickx

Marco Werner en Maxim Dirickx
Marco Werner en Maxim Dirickx
De jonge karter Maxim Dirickx beleefde vorig weekend op het circuit van Aragon zijn racedebuut in de autosport. Hij nam met succes deel aan de derde manche van de Prototype Winter Series met de Duqueine D08 LMP3 van Gebhardt Motorsport. Samen met Valentino Catalano sloot hij het weekend af met respectievelijk een vijfde en vierde plaats. Zijn coach is niemand minder dan Marco Werner en die blikt tevreden terug op een succesvol weekend.
Voor Maxim Dirickx betekenden de wedstrijden in Aragon zijn debuut in de autosport en dit meteen in een LMP3. Toch voelde hij zich snel thuis achter het stuur van de Duqueine D08 en samen met Valentino Catalano wist hij beide races af te sluiten in de top vijf.

Gebhardt Motorsport - Duqueine D08 LMP3
Gebhardt Motorsport - Duqueine D08 LMP3
De coach van Maxim Dirickx is niemand minder dan autosportlegende Marco Werner, die niet minder dan driemaal de 24 Heures du Mans wist te winnen. Werner was enthousiast over de prestatie van Maxim: “Maxim heeft veel vooruitgang geboekt tijdens de voorafgaande trainingen en de racedagen en heeft de vele zaken die wij geanalyseerd hebben in toepassing gebracht. Hij begon het weekend initieel met een achterstand van 4.2 seconden op Catalano bij het begin van de trainingen, maar de kloof kromp tot één seconde bij de kwalificatie (1:53.621 voor Valentino tegenover 1:54.672 voor Maxim). Een goede ontwikkeling die zo denk ik toch veel vertrouwen schonk. Hij was vooral indrukwekkend in de snelle bochten en hij was sneller dan Valentino in de chicane. Wat hem rest is ronden rijden en nog eens ronden rijden.”

Gebhardt Motorsport - Duqueine D08 LMP3
Gebhardt Motorsport - Duqueine D08 LMP3
En om dit te bevestigen gaat Marco Werner verder: “Bijvoorbeeld, in de eerste race realiseerde Maxim zijn snelste chrono in ronde 5 met een tijd van 1:56,942 tegenover 1:56.488 voor Valentino in zijn eerste ronde, van wie de besttijd 1:55.377 was. In de tweede race waren de rondetijden van Maxim in het begin van de race bijna gelijk aan die van Valentino niettegenstaande de wagen moeilijk te besturen was. Maxim had een goed ritme maar het is duidelijk dat we nog meer testsessies nodig hebben om de wagen af te stellen.”
 
Een andere opsteker verleden weekend voor het team was dat de speaker op de startgrid de Duqueine D08 LMP3 van Gebhardt Motorsport de mooiste wagen van het veld noemde. De opvallende livery van de wagen werd dan ook ontworpen door de Belgische kunstenaar Christophe de Fierlant. Komend weekend staat de vierde en laatste manche van de Prototype Winter Series op het programma. Dan gaat het richting Barcelona.

Foto's: 911 Motorsport/Peter Heil & Prototype Winter Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 7 maart 2024.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons