van der Horst

Raceway Venray na Euro NASCAR: "Belangrijk om juiste doelgroep aan te spreken"

Nascar Whelen Euro Series - Elite 2 Race 1 te Raceway Venray
Nascar Whelen Euro Series - Elite 2 Race 1 te Raceway Venray
Begin deze maand onthulde Autosport.be reeds dat de NASCAR Whelen Euro Series in 2018 naar alle waarschijnlijkheid Raceway Venray links liet liggen. De organisatie bevestigde ondertussen de planning voor volgend seizoen en het blijkt inderdaad dat de Europese NASCAR niet meer naar de grootste Ovaal van Europa trekt. Autosport.be legde zijn oor te luister bij NWES-baas Jérôme Galpin en Raceway Venray PR-verantwoordelijke Daisy Ripmeester om meer licht te laten schijnen op de motieven achter de beslissing.
  • De Swert Opticiens
Jérôme Galpin
Jérôme Galpin
"We planden een seizoen met zes meetings in 2018, waarbij we vanwege de vier uitzonderlijk lange samenwerkingen met Valencia, Hockenheim, Brands Hatch en Circuit Zolder nog maar twee vrije plaatsen overhielden", licht Jérôme Galpin toe. "Frankrijk en Italië zijn twee belangrijke gebieden voor onze ontwikkeling op lange termijn in Europa. Daarnaast hebben we reeds een goed evenement in de Benelux met Zolder, dus daarom bevestigden we Franciacorta en gebruikten we de mogelijkheden en ondersteuning die Tours ons bood om een nagelnieuw en uniek evenement op poten te zetten, dat we in de nabije toekomst zullen presenteren: de Oval World Challenge. Het was niet mogelijk om op een goede manier Venray op te nemen in de kalender voor 2018, maar onze relatie met het circuit is goed en we zullen zeker de mogelijkheid bespreken om de piste in de toekomst opnieuw op te nemen in de NASCAR Whelen Euro Series-kalender."

Podium na Elite 1 Race 2 Venray - Ander Vilarino - Anthony Kumpen - Romain Iannetta
Podium na Elite 1 Race 2 Venray - Ander Vilarino - Anthony Kumpen - Romain Iannetta
"De overeenkomst die we in het verleden hebben opgesteld met de organisatoren van de NASCAR Whelen Euro Series omvatte drie edities op de Raceway Venray", vertelt Daisy Ripmeester van Raceway Venray. "Dit jaar waren we toe aan de derde jaargang en bij een evaluatie bleek dat er zowel langs onze kant als langs de kant van Team FJ punten waren waarbij niet aan de verwachtingen was voldaan. Daarop hebben we gezamenlijk beslist om de samenwerking voor 2018 niet te verlengen, waarbij wij ons als Raceway Venray op andere evenementen zullen focussen zoals bijvoorbeeld de December Races, om de kalender uiteindelijk op een nieuwe manier in te kleuren. Voor ons is het belangrijk om het juiste doelpubliek aan te spreken en te zorgen dat we iedereen wat interessants bieden. Dit gezegd zijnde is de deur naar de NASCAR Whelen Euro Series absoluut niet dicht voor ons. We behouden een goede relatie met de organisatie en wie weet ziet de situatie er in 2019 wel opnieuw helemaal anders uit."


Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 15 november 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons