van der Horst

Racing Point verliest constructeurspunten, Hülkenberg racet opnieuw

Lance Stroll - Racing Point
Lance Stroll - Racing Point
Donderslag bij een niet zo heldere hemel voor Racing Point. Het team uit Silverstone ligt al enkele maanden onder vuur vanwege het ontwerp van zijn nieuwe RP20 en moet na meervoudig protest van Renault vijftien constructeurspunten inboeten. Dat heeft de FIA vandaag bekendgemaakt. Het team van Lawrence Stroll kwam nog een tweede keer in het nieuws met een tweede positieve Covid 19-test van Sergio Perez, die dit weekend opnieuw vervangen wordt door Nico Hülkenberg.
Het is de remkoeling die Racing Point uiteindelijk de das heeft omgedaan. De FIA heeft geoordeeld dat de onderdelen gebaseerd zijn op het ontwerp van Mercedes in 2019 en dat er dus geen sprake is, zoals verplicht wordt in het reglement van 2020, van een eigen design. Het voormalige Force India wordt echter niet verplicht om de onderdelen te vervangen, aangezien ze wel het Technisch Reglement van de Formule 1 volgen. Dat is ook de reden waarom het team niet wordt gediskwalificeerd, maar wel 15 punten verliest in het constructeurskampioenschap en een boete van 400 000 euro moet betalen. 

Tweede kans voor Nico Hülkenberg

Nico Hülkenberg & Sergio Pérez
Nico Hülkenberg & Sergio Pérez
Even zag het ernaar uit dat Sergio Perez opnieuw aan de bak zou komen tijdens de tweede Grote Prijs op het circuit van Silverstone, in het kader van het zeventigjarige bestaan van de F1. De Mexicaan had zijn verplichte quarantaine uitgezeten en wachtte op een negatieve Covid 19-test om opnieuw aan het stuur te kunnen zitten van de Racing Point. De test bleek echter opnieuw positief, waardoor Nico Hülkenberg zondag hopelijk dan toch een wedstrijd zal kunnen betwisten.

Foto's: Racing Point F1, Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op vrijdag 7 augustus 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons