van der Horst

Racing Team Nederland betwist de IMSA Michelin Endurance Cup

Racing Team Nederland - Oreca 07 Gibson
Racing Team Nederland - Oreca 07 Gibson
Na een geslaagd seizoen voor Racing Team Nederland in het FIA WEC, gaat Frits Van Eerd nu zijn pijlen richten op de Verenigde Staten. Eerder op het jaar werd er al gesuggereerd dat de grote man achter de Jumbo-supermarkten een volledig seizoen zou betwisten in IMSA WeatherTech Sportscar Championship, maar dat wordt nu teruggeschroefd tot de IMSA Michelin Endurance Cup.
Rolex 24 at Daytona, 12 Hours of Sebring, 6 Hours of the Glen en Petit Le Mans: dat is het programma dat het Nederlandse team zal betwisten. Zoals steeds zal Van Eerd bijgestaan worden door Giedo Van der Garde, maar voor hun derde piloot kozen ze niet voor een landgenoot, maar voor een Amerikaan. Dylan Murry, die afgelopen seizoen uitkwam voor Riley Motorsports in een LMP3, werd daarvoor gekozen. Ook is hun line-up voor Daytona al bekend. Daar zal IndyCar Series-piloot Rinus "Veekay" Van Kalmthout zijn landgenoten bijstaan.

Foto: Racing Team NederlandDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op donderdag 2 december 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons