van der Horst

Raffaele Marciello niet naar de Masters of F3

Rafaelle Marciello
Rafaelle Marciello
Leider in het FIA European Formula 3 kampioenschap Raffaele Marciello komt niet aan de start volgende maand van de prestigieuze Masters of Formula 3 wedstrijd op Circuit Park Zandvoort. De Italiaan wordt bij het Prema Powerteam vervangen door Emil Bernstorff, actueel derde in het Duits Formule 3-kampioenschap.
Op 6 en 7 juli vindt op het circuit van Zandvoort de Masters of F3 plaats, maar de wedstrijd zal het moeten doen zonder de huidige leider in het Europese kampioenschap. De Ferrari Driver Academy waartoe Raffaele Marciello behoort, voorziet deze wedstrijd niet in het programma van haar beschermeling die zich toelegt op het behalen van de Europese titel. Het Prema Powerteam zakt wel af naar het duinencircuit met zijn vier wagens en naast de reguliere rijders Alex Lynn, Lucas Auer en Eddie Cheever vinden we voor deze wedstrijd ook Bernstorff terug. De Deens-Britse rijder die verleden jaar in de F3 Euroseries uitkwam voor het Ma-con team zette dit jaar zijn zinnen op de Duitse F3-titel. In de ATS F3 Cup verdedigt hij de kleuren van het Lotus team, behaalde al vier overwinningen en ligt derde in het kampioenschap. Bernstorff is geen onbekende voor het Prema Powerteam, want hij testte eind vorig jaar al voor het Italiaanse team. Na de wedstrijd op Zandvoort zal Marciello zijn wagen recupereren en er de rest van het FIA European Championship mee betwisten.  

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 21 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Masters of Formula 3.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons