van der Horst

Rally van Mexico: Dag 3: Ogier vliegt – Østberg out

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier mocht vandaag opnieuw als leider starten met een vrij geruststellende voorsprong van 33 sec. op de Noor Østberg, 42 tellen op de Fin Hirvonen en iets meer dan een minuut op onze landgenoot Thierry Neuville. Maar blijkbaar is dit niet voldoende voor de snelle Fransman en zijn Volkswagen Polo R WRC. Hij won de eerste KP van de derde wedstrijddag over 30 kilometer met 8,4 sec. voorsprong op Østberg, die ondanks problemen met de wagen toch een knappe tweede chrono liet afdrukken. Hirvonen liet 11 seconden liggen, terwijl Neuville zelfs 28 tellen moest toegeven of omgerekend bijna een seconde per kilometer. Een opnieuw gestarte Latvala kreeg na zijn opgave gisteren de ondankbare taak om het parcours te openen en zodoende te fungeren als stofzuiger.
  • LTF
Ogier ging ook in de tweede KP van dag 3 door op zijn elan en klokte opnieuw de besttijd in de proef van Otates over 42 km. Hij was ditmaal 15 sec. sneller dan de Fin Hirvonen in de Citroën DS3 WRC en zette ook ploegmaat Latvala op 27 sec. Neuville moest ditmaal meer dan een minuut toegeven door problemen met de stuurbekrachtiging met een spin tot gevolg.

Mads Ostberg - Ford Fiësta RS WRC
Mads Ostberg - Ford Fiësta RS WRC
Østberg, in strijd met Hirvonen voor de tweede plaats, kwam niet door wegens problemen met de koppeling of elektrische problemen. Over & out voor de Noorse Ford-rijder die nog trachtte het euvel zelf op te lossen in de verbindingsrit, maar uiteindelijk dan toch de handdoek moest werpen. Hierdoor schuift Hirvonen door naar de voorlopige tweede plaats op 1min8sec; van de leider, terwijl Neuville komt postvatten op de derde plaats op 2min43sec. van de leidende Volkswagen en met een voorsprong van anderhalve minuut op de tweede Citroën van de Spanjaard Sordo.

De rally, volledig onthoofd door de suprematie van Ogier en de pech van Latvala en Østberg, kabbelt nu verder en dag 3 wordt afgesloten rond 1.00 uur deze nacht Belgische tijd.

Foto's: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 9 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons