van der Horst

Rally van Portugal: Volkswagen nu ook op weg naar de leiding bij de constructeurs

Sébastien 0gier - VW Polo R WRC
Sébastien 0gier - VW Polo R WRC
Zoals we reeds eerder meldden verloor Citroën vandaag met Dani Sordo een belangrijke opponent om de VW Polo R WRC van Sébastien Ogier van de overwinning te houden. De strijd was ongemeen hard, maar Sordo dook van de baan. Even liet Ogier uitschijnen dat zijn Polo niet het volle pond gaf, maar dat bleek niet uit de chrono’s die hij draaide, met vier snelste chrono’s op rij.
Met Østberg op dag 1 en Sordo op dag 2 verloren we twee belangrijke kandidaten voor de zege. Maar op de baan blijven is ook een kunst. Ook Neuville, goed voor een plaats binnen de top 5 knalde over een steen en moest de handdoek werpen. Vandaag verdeelden de VW rijders Ogier en Latvala de zes KP zeges en we krijgen waarschijnlijk een dubbel voor Volkswagen, die dan naast Ogier met een gigantische voorsprong bij de rijders, ook de leiding zal over nemen van Citroën bij de constructeurs.
Ook Latvala kan een schitterende zaak doen in het kampioenschap en zijn voorlopige zevende plaats inruilen voor de derde in de tussenstand.

De Franse kampioenschapsleider heeft met nog één dag, vier KP's of 147 km te gaan tegen de chrono een voorsprong van 35 sec. op teammaat Latvala en 1min8sec. op Hirvonen die op zijn beurt meer dan drie minuten voorsprong telt op Novikov.

Maar morgen moeten de piloten nog tweemaal de KP van Almodovar over maar liefst 52 km verteren. De tweede passage van deze langste KP is tevens de Power Stage waarbij nog respectievelijk 3, 2 en 1 punt extra te verdienen zijn.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 13 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Portugal.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons