van der Horst

Rally van Sardinië: Neuville pakt tweede plaats na uitstap van Hirvonen

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
We gingen vandaag een interessante dag tegemoet in de Rally van Sardinië, want het gebeurt in WRC maar zelden dat we na de eerste wedstrijddag nog enkele spannende ontknopingen hebben. Na een woelige eerste dag konden we ons deze morgen verheugen op enkele pittige duels. Dan denken we in de eerste plaats aan het gevecht om de tweede plaats tussen de Citroën van de Fin Mikko Hirvonen en de Ford van onze landgenoot Thierry Neuville, gescheiden door amper 3,1 seconden. Maar ook Jari-Matti Latvala die gisteren nog bijna twee minuten verloor is bezig met een spectaculaire opmars en was genaderd tot op 25 seconden van de vierde plaats die in handen was van Sordo.
En deze spanning was reeds te merken tijdens de openingsproef van dag 2 over 19,27 km. Hirvonen was snelst onderweg voor Neuville met een verschil van 5,4 seconden, wat zijn voorsprong deed groeien tot 8,5 seconden op onze landgenoot. Latvala was derde en pakte opnieuw 14 seconden terug op Sordo die nog een kleine 10 seconden bonus overhield.

Mikko Hirvonen - Citroën DS3 WRC
Mikko Hirvonen - Citroën DS3 WRC
En als de druk wordt opgevoerd, worden er fouten gemaakt. Net na de start van KP2 ging Hirvonen in de fout en bleef in een gracht steken. Ogier won de etappe voor Neuville en Latvala, waardoor Neuville dus naar de tweede plaats opschoof en Latvala opnieuw 2,5 seconden kon inlopen op Sordo.
Op de derde KP was er opnieuw winst voor Ogier voor Latvala en Neuville. Sordo maakte een spin en liet de motor afslaan. Hij verloor ditmaal 21 seconden op Latvala, waardoor de Finse Volkswagen-rijder kon doorstoten naar de derde plaats. Latvala pakte nog eens de snelste chrono in de laatste KP van de eerste lus en zit nu stevig in het zadel voor de laagste podiumplaats met 20 seconden voorsprong op Sordo die op zijn beurt 20 tellen voorsprong heeft voor de derde Polo R WRC, het exemplaar van Andreas Mikkelsen.

Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville doet het momenteel kalm aan en verloor 17,6 seconden op Latvala die volgt op 35 seconden van onze landgenoot. We veronderstellen dat Thierry de situatie onder controle heeft en ten allen tijde zijn tweede positie zal trachten te verdedigen.

Foto's: Willy Weyens & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 22 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally d'Italia.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons