van der Horst

Rally van Sardinië: Ogier leidt na dag 1 - Neuville in felle strijd voor tweede plaats (+ Video)

Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Na drie lussen, acht KP’s en 147 km tegen de chrono staat Sébastien Ogier ruim aan de leiding in de Rally van Sardinië. De Franse WK leider beschikt in zijn Volkswagen Polo R WRC een voorsprong van 46 seconden op de Fin Mikko Hirvonen. Zijn teammaat bij Volkswagen, Jari-Matti Latvala, snelst onderweg tijdens de kwalificatie, verloor de rally reeds in de eerste KP toen hij kreeg af te rekenen met een lekke band en meteen een kleine twee minuten moest inleveren. Ook de Russische Ford-rijder Novikov ging reeds vroeg in de fout tijdens de openingsdag en donderde van de baan in KP2.
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Thierry Neuville liet vandaag een zeer sterke indruk na. Onze landgenoot was vrij kalm gestart, maar tijdens de tweede lus opende hij de aanval, won twee KP’s op rij en schoof op van de vijfde naar de derde plaats. Ook tijdens de laatste lus, waarbij de piloten tweemaal over de Gallura moesten, liet Neuville zich niet op een foutje betrappen en sloot de dag af op een schitterende derde plaats en op 3,1 seconden van de Citroën DS3 WRC van Mikko Hirvonen die momenteel op de tweede plaats staat.  
       

Jari-Matti Latvala - Volkswagen Polo R WRC
Jari-Matti Latvala - Volkswagen Polo R WRC
Tijdens de laatste KP verloren we nog de Ford van Mads Østberg die met Neuville in strijd was voor de derde plaats. Ook Latvala is na zijn lekke band aan een opmerkelijke opmars bezig. De Finse Volkswagen-rijder verloor zoals geweten een kleine twee minuten tijdens de eerste KP, maar vocht zich dapper een weg terug met ondermeer drie KP-zeges en hij staat momenteel op een vijfde plaats op 1min44sec. van leider Ogier. Zolder die pech hadden we dus een mooi duel gezien tussen beide Polo’s R WRC.

In WRC2 staat Robert Kubica mooi aan de leiding. De Poolse ex F1-rijder heeft een marge van meer dan een minuut op Al-Kuwari.





Foto's: Willy Weyens & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 21 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally d'Italia.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons