van der Horst

Rally van Sardinië: Ogier eerste leider - Latvala verliest veel tijd met lekke band

Lekke band van Latvala
Lekke band van Latvala
De eerste KP van de Rally van Sardinië heeft het peloton reeds flink uit elkaar geranseld. Monte Lerno over 31 km is meteen de langste KP van de rally en moet deze namiddag nog eens worden over gedaan. Zeer technisch en glad. Ook de rest van de rally situeert zich over vrij smalle wegen die de kleinste fouten zwaar afstraffen.
  • Prospeed Competition
Nadat Jari-Matti Latvala gisteren de kwalificatie won en zodoende zelf mocht kiezen in welke positie hij mocht starten, verkoos de Finse Volkswagen rijder om als dertiende en laatste WRC van start te gaan. De rest volgde na de kwalificatie zijn voorbeeld. Maar ondanks een schoongeveegde ondergrond, biedt dit uiteraard geen garanties.

Sébastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sébastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
De Fin was zeer goed gestart en klokte samen met teammaat Sébastien Ogier de snelste tussentijd van de eerste sector. In de tweede sector moest hij een seconde toegeven op Polo van de Fransman, maar iets later na amper 8 km kreeg hij links voor een lekke band en verloor in de resterende 23 km een pak tijd. Latvala klokte de 1’56” later in dan Ogier, die de eerste leider wordt voor de Citroën van Hirvonen (5,3sec.) en de Ford van Novikov (8,5 sec). Østberg, Sordo en Neuville volgen reeds op respectievelijk 12, 17 en 20 seconden van de leidende Volkswagen Polo R WRC. Ogier, Hirvonen en Mikkelsen kwamen over de meet met een verhakkelde achtervleugel door een contact met een laag hangende tak.

Foto: Willy Weyens / WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 21 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally d'Italia.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons