van der Horst

Rally van Sardinië: Ontketende Thierry Neuville klimt richting podium

Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Zoals we eerder schreven was Thierry Neuville ondanks een vrij voorzichtige start toch goed aan de Rally van Sardinië begonnen en had na drie KP’s postgevat op de vijfde plaats met de voorliggers in het vizier.
De Ford-rijder ontbond echter al zijn duivels en scoorde bij de tweede lus van vandaag twee snelste chrono’s op rij. Op KP4 zette hij niet alleen de snelste tijd op de tabellen voor Ogier, Hirvonen en Latvala; hij pakte ook nog eens respectievelijk 4,4 en 5,7 seconden terug op zijn voorliggers Østberg en Sordo.
De Oostkantonner ging in KP5 verder op zijn elan en pakte opnieuw winst. Hij sprong hierdoor over de Citroën van Sordo naar de vierde plaats en op 5,3 seconden van de derde plaats van merkgenoot Østberg.


Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Tijdens de laatste KP van de eerste lus was Ogier de snelste voor Latvala en Neuville die opnieuw belangrijke seconden winst boekte op Østberg en meteen de derde plaats in de tussenstand over nam van de Noorse Ford-rijder.  

Neuville maakte tijdens de tweede lus ook 15 seconden goed tegenover Hirvonen en is genaderd tot op 4,7 seconden van de Fin en de tweede plaats.


Mikko Hirvonen - Citroën DS3 WRC
Mikko Hirvonen - Citroën DS3 WRC
Ondertussen heeft leider Ogier zijn voorsprong tegenover Hirvonen verdubbeld tot 42 seconden. De Finse Citroën-rijder voelt nu de hete adem in zijn nek van een ontketende Neuville.

Vanavond moeten de piloten nog tweemaal over Gallura of samen nog 27 km tegen de klok.

Foto's: Willy Weyens & Racing International Photogaphy



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 21 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally d'Italia.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons