van der Horst

Rally van Sardinië: Volkswagen wint alle KP’s van eerste lus

Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
De eerste lus van drie KP’s in de Rally van Sardinië is achter de rug. De heren piloten maken zich klaar om de lus deze namiddag nog eens over te doen, aangevuld met tweemaal de proef van Gallura deze avond. Na drie proeven en 60 km tegen de klok staat Volkswagen met Sébastien Ogier stevig aan de leiding. Na de eerste proef verloor één van de kandidaat-winnaars, Jari-Matti Latvalan, reeds veel tijd door een lekke band. De Fin liet zich niet uit zijn lood slaan en reageerde met een scratch en een tweede chrono op KP 2 & 3.
Mads Ostberg - Ford Fiësta RS WRC
Mads Ostberg - Ford Fiësta RS WRC
Ogier won de laatste proef en dus gingen alle drie de KP’s van de eerste lus naar Volkswagen. De Franse WK-leider heeft nu reeds een voorsprong van 20 seconden op de Citroên van Mikko Hirvonen en 25 tellen op de Ford van Mads Østberg, die de derde plaats overneemt van merkgenoot Evgeny Novikov. De Rus, die de eerste KP afsloot in derde stelling, ging er reeds tijdens de eerste km van de tweede proef hard af en moest de handdoek gooien.

Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
De Noorse Ford-rijder Østberg stoomt dus op naar de derde plaats en heeft amper vier seconden achterstand op de Citroën van de Fin Hirvonen. De Spanjaard Dani Sordo volgt in zijn Citroën op de vierde plaats en heeft acht seconden achterstand op Østberg. Ook Thierry Neuville rijdt een oerregelmatige wedstrijd en volgt in vijfde positie, maar onze landgenoot behoudt wel de voeling met de voorgangers en heeft op zijn beurt een achterstand van acht seconden op Sordo.

In WRC2 is het opnieuw de Poolse ex F1-rijder Robert Kubica die het heft in handen neemt en voorlopig aan de leiding pronkt met 50 seconden voorsprong op Wiegand.

Foto's: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 21 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally d'Italia.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons