van der Horst

Rallye Monte Carlo: Ogier pakt leiding na spin Bouffier - Kubica crasht

Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier, die gisteren nog dag 1 afsloot in vierde stelling op 47 seconden van leider Bouffier, heeft na drie KP’s op dag twee zijn VW Polo R WRC op de eerste plaats gezet in de tussenstand. Ogier begon met een knaltijd en zette zijn landgenoot Bouffier op 11,7 sec. Meeke moest in zijn Citroën 20 tellen toegeven, terwijl Kubica reeds 25 eenheden trager onderweg was dan de regerende wereldkampioen. Zodoende kon Ogier oprukken naar de tweede plaats ten nadele van Kubica en Meeke. Ook Latvala kon via een zesde chrono opschuiven naar de zesde plaats.
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Bouffier remonteerde op de tweede KP van dag 2, maar het verschil met Ogier was te verwaarlozen. Op KP9 of de derde proef van dag 2 schudde de regerende wereldkampioen flink aan de boom. Hij was maar liefst 23 sec. sneller dan Ostberg en 32 sec. op ploegmaat bij VW, Mikkelsen. Bouffier pakte 47 seconden door een spin, waarna hij moest ontzet worden uit de modder door de toeschouwers en was zodoende zijn bonus kwijt en verhuist naar de tweede plaats op 11 seconden van Ogier.

Latvala verloor drie minuten door een lekke band in het begin van de proef en duikelt opnieuw naar de achtste plaats in de tussenstand. De twee Citroëns van Meeke ne Ostberg kijken nu reeds aan tegen een achterstand van respectievelijk 1min04sec. en 2min04sec., terwijl Evans de top 5 afsluit op meer dan vier minuten.Voor de zesde plaats is er een mooie strijd aan de gang tussen Mikkelsen, Hirvonen en Latvala, maar reeds op meer dan 5 minuten van de leider.

Robert Kubica - Ford Fiësta RRC
Robert Kubica - Ford Fiësta RRC
Ondertussen verloren we ook Robert Kubica, die in volle strijd was voor de derde plaats met Meeke. De man die gisteren vriend en vijand verraste door als snelste uit de startblokken te schieten, dook eerder vandaag zwaar van de baan en moest de handdoek werpen. Er staan nog twee proeven op het menu om dag 2 af te sluiten  

Foto's: Willy Weyens - RIP/Ferraro



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 17 januari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Monte Carlo.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons