van der Horst

Rallye Monte Carlo: Loeb heeft alles onder controle

Sébastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Sébastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Met nog twee KP’s te gaan en met reeds tweemaal de Turini achter de rug is de nacht van de lange messen op volle toeren met Loeb in de hoofdrol. Niemand krijgt de Franse wereldkampioen momenteel uit het zadel.

Tijdens de eerste doortocht op de Turini was een verrassende Bouffier in diens privé-Citroën de snelste en zette hij de Fin Østberg op 29 seconden. Ogier moest 49 tellen inleveren terwijl leider Loeb zelfs op 52 seconden werd gezet. We dachten eerst aan een fout in de chronometrage, maar de Fransman zijn chrono bleef overeind.

Maar dezelfde Turini zorgde ook voor enkele slachtoffers van formaat. De Russische Ford-rijder Novikov sloot gisteren af in derde positie met twee seconden voor op Sordo. Tijdens de eerste KP van de slotdag verloor hij echter een wiel en moest de handdoek werpen. Ook Latvala en Hänninen moesten de wedstrijd verlaten toen ze naast de baan belandden. Zodoende kon Sordo opklimmen naar de derde plaats en kreeg Hirvonen zomaar de vierde plaats in de schoot geworpen.

Een KP later was Sordo de snelste voor Hirvonen en Ogier. In de tussenstand moet er reeds veel gebeuren om nog verschuivingen te krijgen binnen de top 5.

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
De tweede doortocht op de Turini was voor Loeb die 4 seconden sneller was dan de VW Polo van Ogier. Sordo en Bouffier moesten respectievelijk 44 en 61 seconden toegeven, terwijl Østberg zelfs zes minuten later afklokte dan winnaar Loeb en zodoende uit de top 5 donderde ten voordele van thuisrijder Bouffier.

Het is nu wachten op de twee slotproeven met een laatste doortocht op de Turini. Indien de rijders geen uitschuivers meer maken of met technische problemen krijgen af te rekenen, zullen we geen verschuivingen meer zien binnen de top 5.

Foto's: Willy Weyens & Racing Intl Photo




Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 19 januari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Monte Carlo.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons