van der Horst

Rallye Monte Carlo: Loeb leidt - Neuville in het decor

Thierry Neuville - Ford Fiesta RS WRC
Thierry Neuville - Ford Fiesta RS WRC
Ondanks de mogelijke foute melding, veroorzaakt door een tergende chronometrage, wagen we ons toch aan een review na de eerste chaotische dag van de openingsrally van het wereldkampioenschap rally. Twee feiten zijn sowieso zeker na dag één van het WK 2013, Loeb leidt en onze landgenoot Neuville ging nog maar eens uitgebreid in de kreukels.
Onze verslaggeving na de eerste lus is juist. Ogier bedankte Volkswagen voor het vertrouwen en won de eerste KP van het nieuwe seizoen. Een teken ook dat de Volkswagen Polo R WRC onder een goed gesternte is geboren.

Sébastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Sébastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Tijdens de tweede KP nam Loeb de leiding over van Ogier, stond onze landgenoot Neuville op een verdienstelijke vijfde plaats algemeen en was op dat moment tweede Fordpiloot na zijn Finse merkgenoot Hänninen. De andere speer bij Volkswagen had een straftijd van 30 seconden opgelopen nadat hij zich drie minuten te laat had aangemeld op KP 2. Dat bracht de Fin op een voorlopige negende plaats na de eerste lus.

Volgens de laatste aangepaste gegevens van de tijdswaarneming won Loeb ook de eerste KP van de tweede lus voor Latvala, Sordo, Hirvonen, Ogier en Neuville die zodoende over ploegmaat Hänninen sprong en eerste Ford-rijder was in de tussenstand.

Ook de vierde KP ging via Loeb naar Citroën, voor ploegmaat Hirvonen, Østberg, Ogier en Latvala. Neuville dook van de baan. Loeb leidt nu na de eerste dag met 1m20 voor op Ogier, die de maidentrip van de VW Polo R WRC naar een goed einde wil brengen. Hirvonen staat derde op 1m46 en heeft op zijn beurt 15 seconden bonus op de Spanjaard Sordo. Latvala sluit de top 5 af, maar reeds op 2m32 achterstand op de leider. Deze tijden zijn onder voorbehoud.

Morgen staan er twee lussen van telkens drie KP’s op het menu, goed voor 133 km tegen de klok.

Foto: racing intl photo



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op woensdag 16 januari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Monte Carlo.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons