Red Bull Ring: Mick Schumacher blijft winnen en neemt leiding over in kampioenschap

Mick Schumacher - Prema Theodore Racing
Mick Schumacher (Prema Racing) heeft nu ook de eerste race voor het FIA F3 European Championship op de Red Bull Ring gewonnen, met deze zege neemt hij ook de leiding in het kampioenschap over van Dan Ticktum (Motopark).
Podium race 1 Red Bull Ring
Op een verregende piste vertrok Schumacher van op de pole en nadat hij na de start nog twee ronden Robert Shwartzman (Prema Racing) dulde reed de Duitser weg van de rest van de concurrentie. Schumacher won zijn vierde race op rij met een voorsprong van iets minder dan een seconde op Shwartzman. Alex Palou (Hitech GP) vervolledigde het podium, Marcus Armstrong (Prema Racing) et Ferdinand Habsburg (Carlin) maakten de top vijf vol. Ticktum kwam niet verder dan een achtste plaats en verloor de leiding in de puntenstand aan Schumacher.

Mick Schumacher start ook van op de pole in de twee resterende wedstrijden op de Red Bull Ring.

Foto's: FIA F3 European Championship

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 22 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring DTM.