van der Horst

Red Bull Ring: Mick Schumacher loopt verder uit in het kampioenschap

Mick Schumacher
Mick Schumacher
Mick Schumacher heeft zijn voorsprong in de puntenstand voor het FIA F3 European Championship nog vergroot na een zege en een tweede plaats in respectievelijk de tweede en derde race op de Red Bull Ring. Zijn grootste rivaal Dan Ticktum (Motopark) kende een moeilijk weekend met een opgave en een vierde plaats op zondag en zal zich moeten herpakken bij de finale te Hockenheim, wil hij Schumacher van de titel houden.
Start race 2 Red Bull Ring
Start race 2 Red Bull Ring
Schumacher pakte onmiddellijk na de start de leiding van de wedstrijd maar een aanrijding tussen Sebastian Fernandez (Motopark) en Keyvan Andres (Van Amersfoort Racing) bracht al na een ronde de safety car op de baan. Schumacher behield de koppositie ook na de herstart tot kort voor het einde van de wedstrijd de safety car voor de tweede maal naar buiten kwam na een aanrijding. Met iets meer dan twee minuten te gaan volgde de herstart maar een nieuwe crash met als slachtoffers Dan Tickum (Motopark), Sacha Fenestraz (Carlin) en Jehan Daruvala (Carlin) maakte definitief een einde aan de wedstrijd. Schumacher won voor Marcus Armstrong (Prema Racing), Robert Shwartzman (Prema racing), Jüri Vips (Motopark) en Ralf Aron (Prema Racing).
 
Prema Racing kampioen bij de teams
Prema Racing kampioen bij de teams
Robert Shwartzman verraste bij de start van de derde race Schumacher, die van op de pole vertrok, en de Rus zou de leiding niet meer afstaan. Schumacher moest zich dus tevreden stellen met de tweede plaats maar loopt in het kampioenschap wel verder uit op Ticktum die vierde werd achter Jonathan Aberdein (Motopark). Prema Racing is voor het finale weekend wel al zeker van de titel bij de teams.

Foto's: FIA F3 European ChampionshipSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 23 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring DTM.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons