Red Bull Ring: Opnieuw Harry King voor poleman Glenn Van Parijs

Harry King
Harry King
Na een dominant vertoon gisteren, kwam Harry King (Parker Revs Motorsport) vandaag zo mogelijk nog forser voor de dag bij race 2 van de Porsche Carrera Cup Benelux op de Oostenrijkse Red Bull Ring. De Porsche Carrera Cup GB kampioen klopte, net als gisteren, Glenn Van Parijs (NGT Racing) die opnieuw met de grootste puntenbuit richting België keert. De wederoptredende Xavier Maassen (Team PGZ by RED ANT Racing) legde beslag op de laatste podiumtrede, terwijl puntenleider Dylan Derdaele (Belgium Racing) spinde in de strijd om de laatste ereplaats. Floris Dullaart (GP Elite) won de Pro-Am-ranking, terwijl Jan Lauryssen (Q1 Trackracing) opnieuw de concurrentie in Am overvleugelde en - net als gisteren - op een verbluffende zesde plaats in de algemene ranking finishte.
Glenn Van Parijs - NGT Racing
Bij de start behield polesitter Glenn Van Parijs het voordeel, terwijl Harry King zich vanaf rij twee onder de achtervleugel van onze landgenoot vestigde. Dylan Derdaele schoot van rij drie naar P4, om in de openingsronde Xavier Maassen nog te verschalken en zich zo op het virtuele podium te heisen. Nog in de openingsronde spinde Sebastian Freymuth (PG Motorsport), waardoor hij zijn kansen hypothekeerde. Vooraan het veld trok King zich niets aan van het gehakketak dat zich achter hem afspeelde en knokte zich in ronde twee voorbij Van Parijs richting de koppositie, om die niet meer af te staan.

Xavier Maassen - Team PGZ by RED ANT Racing
Na een tiental minuten racen passeerde Xavier Maassen Dylan Derdaele opnieuw richting een ereplaats en een ronde later liep het compleet mis voor de Belg. Derdaele week uit bij een remzone, ging naast de piste rijden en spinde toen hij opnieuw het circuit vervoegde. Hij kwam licht in aanraking met de muur, gelukkig zonder veel erg. De puntenleider zou uiteindelijk als dertiende finishen, negende in de Pro-klassering.

Nicolas Saelens - Belgium Racing
In Pro-Am ging het goud zoals gemeld naar Floris Dullaart, terwijl Nicolas Saelens (Belgium Racing) na een sterke race opnieuw op het ereschavot mocht plaatsnemen, na een inhaalbeweging in de tweede wedstrijdhelft op Ziad Geris (GP Elite) die zichtbaar moeite had met de weglegging van zijn Elfer. In Am, waar ABS is toegelaten, eindigde Jan Lauryssen met voorsprong als eerste, voor Speedlover-rijders Wim Meulders (16e algemeen) en zeventiger Dominique Bastien (18e algemeen, op één ronde van winnaar King).

De Porsche Carrera Cup Benelux-deelnemers gaan nu een relatief rustige sprint-periode tegemoet, want de volgende afspraak van de snelste merkencup van de Lage Landen staat pas in juli gepland. In het weekend van 10 en 11 juli trekt het kampioenschap namelijk naar Circuit Zandvoort, in Nederland.

Foto's: Porsche Carrera Cup Benelux

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zondag 16 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Red Bull Ring.