van der Horst

Regen roept Dakar halt toe - Eerste etappe afgelast!

Cyril Despres - Team Peugeot-Total - Peugeot 2008 DKR16
Cyril Despres - Team Peugeot-Total - Peugeot 2008 DKR16
Pech blijft de 38ste editie van de Dakar achtervolgen. Na een ongeval met toeschouwers op zaterdag, gevolgd door een neutralisering, is op zondag de openingsetappe, van Rosario naar Villa Carlos Paz afgelast. Daar zorgden de barre weersomstandigheden voor. De organisatie kondigde dat omstreeks 14 uur Belgische tijd aan via Twitter. Het nieuws werd snel bevestigd op de website, door organisator Etienne Lavigne.
Op dit moment wordt Zuid-Amerika getroffen door fel onweer, het gevolg van El Niño. Door het barre weer en de overvloedige regenval kunnen de helikopters niet opstijgen en dus werd de proef van vandaag omwille van veiligheidsredenen afgelast. Sowieso beloofde het voor de deelnemers een helletocht te gaan worden, want op verschillende plaatsen overstroomden de wegen.

De motoren en quads gaan nu in konvooi via alternatieve weg naar het eindpunt. De wagens leggen de weg afzonderlijk af en worden bijgestaan door de trucks die volgen. Bernhard ten Brinke enTom Colsoul mogen dus nog een dag langer genieten van hun koppositie na hun proloogwinst.

Als alles goed verloopt gaat het morgen van Termas de Rio Hondo naar San Salvador de Jujuy, goed voor 314 racekilometers.

Foto: Red Bull Content PoolSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op zondag 3 januari 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons