van der Horst

Reglementen TCR International Series blijven nagenoeg ongewijzigd

start TCR International Series tijdens 6 Hours of Spa 2016
start TCR International Series tijdens 6 Hours of Spa 2016
De organisator van de TCR International Series heeft vandaag het technisch en sportief reglement vrijgegeven. Vergeleken bij het eerste seizoen ondergingen die documenten slechts enkele beperkte wijzigingen. Het formaat van de meetings blijft onveranderd, al wordt dit andermaal aangepast telkens wanneer de wedstrijden kaderen in een F1-nevenprogramma.
Op technisch vlak worden nu ook expliciet hulpmiddelen zoals ABS, Electronic Stability Program en Traction Control System geweerd. Het minimumgewicht van de wagens uitgerust met een productieschakelbak wordt met 10 kilogram gereduceerd tot 1.250 kg. Auto's met een racebak wegen voortaan nog minimum 1.285kg tegenover 1.295kg (rijder incluis) vorig jaar. Voorts is nu ook het gebruik van een benzinetank met een inhoud van 100 liter toegestaan.

De Balance of Performance (BoP) wordt voortaan nog enkel aangepast via het minimumgewicht van de wagen (begrepen tussen +70kg en -20 kg) of motoraanpassingen. Rijhoogte en motorrestrictoren worden niet langer aangewend om de BOP aan te passen.

Het raceformat blijft zoals gezegd ongewijzigd, met één kwalificatiesessie, opgesplitst in Q1 en Q2. Voor de startgrid van race 2 wordt de kwalificatie-top 10 omgegooid en de raceduur bedraagt zoals voorheen 60 km. Net als in 2015 krijgen de eerste drie rijders (op basis van het puntentotaal gescoord in beide heats) 30, 20 en 10 kg succesballast opgelegd. Nieuw tenslotte is de introductie van de titel "Car Model of the Year". Die gaat naar het wagenmodel waarvan de twee best scorende wagens samen de hoogste puntenscore haalden (aan de hand van het totaal aantal punten gescoord in elke kwalificatiesessie en race).

Foto: TCR Intl.Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op vrijdag 22 januari 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons