van der Horst

René Rast met Audi richting Berlijn

René Rast
René Rast
René Rast zal voor Audi aanwezig zijn in Berlijn tijdens de laatste zes races van het seizoen voor de Formule E. Dat bevestigde het merk vandaag zelf. De tweevoudige DTM-kampioen stond al op de shortlist als vervanger nadat Daniel Abt vorige maand ontslagen werd wegens de controverse tijdens de Formula E Race at Home Challenge.
Nochtans had Audi keuze uit meerdere piloten. Zo viel ook geregeld de naam van Kelvin van der Linde, die nog tijdens de rookie-testen in Marrakesh voor de eerste keer van de elektrische éénzitters mocht proeven. Toch besloot het merk met de Vier Ringen om iemand met ervaring in te zetten. Rast nam vier jaar geleden namelijk ook al eens deel aan een manche van de Formule E. Toevallig was dit ook in de Duitse hoofdstad, al ging deze race toen door in het stadscentrum.

Begin juli gaat Rast de eerste testen afleggen met de Audi e-tron FE06 op de Lausitzring om dan in augustus naast de zijde van Lucas di Grassi de laatste zes wedstrijden van het seizoen af te werken op het Tempelhofcircuit.

Foto: Georges de Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 19 juni 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons