van der Horst

Komt René Rast bij Audi Sport Abt Schaeffler?

René Rast
René Rast
Net als Mahindra moet ook Audi nog op zoek naar een vervanger voor een van zijn rijders voor het resterende seizoen van de Formule E. Daniel Abt zette een ludieke actie op tijdens de Formula E Race at Home Challenge, maar die draaide compleet verkeerd uit voor de Duitser. Audi besloot hem eerst te schorsen van alle activiteiten van het team, maar al snel maakte Abt zelf duidelijk dat er wel degelijk een einde was gekomen aan de samenwerking met de Duitse constructeur. Hierdoor moet men bij Audi op zoek naar een vervanger en men kijkt daarvoor in eigen rangen met op kop René Rast.
René Rast
René Rast
Rast heeft ondertussen ook al een mooie reputatie bij elkaar gereden voor het merk met de Vier Ringen. De Duitser werd ondertussen al twee keer kampioen in de DTM met Audi naast een vice-titel in 2018. Belangrijker vooral is dat hij ook al eens deelgenomen heeft in de Formule E. Rast mocht in 2016 een keer proeven van het elektrische kampioenschap tijdens de manche in Berlijn. Hij kwam uit voor wat toen nog Team Aguri heette, het huidige DS Techeetah. Volgens The Race zou hij ook in juli al eens mogen testen met de Audi e-Tron FE06. Daarnaast zou de planning perfect uitkomen met de kalender die wij eerder al publiceerden inzake de zes races in Berlijn in combinatie met de DTM kalender.

Kelvin van der Linde - Audi Sport Abt Schaeffler
Kelvin van der Linde - Audi Sport Abt Schaeffler
Met andere woorden is Rast favoriet om het lege zitje in te nemen. Toch blijkt hij niet de enige die als invaller kan dienen. Ook de naam van Kelvin van der Linde zou al gevallen zijn. De Zuid-Afrikaan mocht voor het eerst de elektrische bolide aan de tand voelen tijdens de rookie testen in Marrakesh, overigens zijn allereerste keer in een éénzitter. Daar was hij zelfs nog de snelste in de voormiddag, alvorens de dag af te sluiten met de negende tijd. Net zoals Rast zou er ook voor hem geen problemen zijn kalendergewijs inzake zijn verplichtingen in de ADAC GT Masters. Met andere woorden: Audi heeft keuze zat. Wordt ongetwijfeld vervolgd.


Foto's: Arne Simons - Vincent Wouters - Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 11 juni 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons