van der Horst

Retro getint kleurenschema voor GPX Racing Porsches

GPX Racing - Porsche 911 GT3-R
GPX Racing - Porsche 911 GT3-R
Na een sterk seizoen 2019 met ondermeer een zege in de 24 Hours of Spa, is GPX Racing van plan om dit jaar verder te gaan in de GT World Challenge Europe Powered op hetzelfde elan van vorig seizoen. GPX Racing zet al zeker twee Porsches 911 GT3-R in en mogelijk nog een derde exemplaar tijdens sommige races. Ook nu weer worden de wagens getooid in de Gulf kleuren maar opvallend is dat de livery identiek is aan deze gebruikt door de Porsche 908’s van John Wyer Automotive tijdens de Targa Florio 1970.
GPX Racing
GPX Racing
In de Targa Florio 1970 kwam John Wyer Automotive aan de start met drie Porsche 908’s. De wagen #12 bestuurd door Jo Siffert en Brian Redman won de race voor de zusterwagen van Leo Kinnunen en Pedro Rodriguez. De derde Gulf Porsche met Richard Attwood en Björn Waldegard aan het stuur pakte de vijfde plaats. De drie Porsches van GPX Racing worden nu ieder getooid in een livery identiek aan deze van één van de drie Porsche’s uit de Targa Florio. Patrick Pilet, Mathieu Jaminet en Matt Campbell nemen het stuur van wagen #12, de #40 komt in handen van Romain Dumas, Thomas Preining en Louis Delétraz. Wie de derde wagen gaat bemannen werd nog niet medegedeeld.

Foto's: GPX Racing
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe Endurance op dinsdag 14 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons