van der Horst

Rickard Rydell zet punt achter autosportcarrière

Rickard Rydell
Rickard Rydell
Rickard Rydell liet weten niet langer meer te zullen racen. De Zweed, inmiddels achtenveertig, besloot een punt te zetten achter zijn 39 jaar durende actieve carrière. Rydell verdwijnt evenwel niet helemaal van de autosportbühne nu hij GP2-rijder Gustav Malja zal coachen en voor Viasat Motor als TV-commentator zal fungeren.
Rickard Rydell - NIKA International Honda Civic
Rickard Rydell - NIKA International Honda Civic
Ik heb besloten in 2016 niet langer te racen en voor goed afscheid te nemen van de racesport. Gedurende een onafgebroken periode van  twintig jaar als fabrieksrijder had ik het voorrecht merken als Toyota, Volvo, SEAT en Aston Martin te vertegenwoordigen in belangrijke kampioenschappen en dito wedstrijden. Het was overigens best leuk om na een carrière van 21 jaar in het buitenland terug te keren naar Zweden en het STCC. Maar nu is de tijd rijp voor andere projecten, zowel in als buiten de autosport" aldus Rydell die overigens ook meer tijd aan de familiale bloemenbusiness wil besteden.

Rickard Rydell
Rickard Rydell
Rydell won vijf WTCC-wedstrijden, lukte vier poles en vijf snelste wedstrijdronden. In juni vorig jaar vierde hij zijn 100e start in het wereldkampioenschap voor toerwagens. Aan het stuur van de Honda Racing Team Sweden kwam hij in 2015 op Circuit Paul Ricard voor het laatst aan de start van een WTCC-race en eindigde toen elfde en tiende. Normaliter had hij een volledig seizoen met het team moeten afwerken maar gezondheidsproblemen hielden hem naderhand weg van de omlopen.

Foto's: Hans van Onsem en FIA WTCC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 17 februari 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons