van der Horst

Rijdt Verstappen in Spanje al in de Red Bull?

Max Verstappen en vader Jos
Max Verstappen en vader Jos
Verschillende bronnen meldden vanavond dat Max Verstappen en Daniil Kvyat van stoeltje zullen wisselen, en wel al vanaf de eerstkomende Grote Prijs, die van Spanje, over een goeie week. Eén en ander is het gevolg van de dubbele aanrijding van Kvyat op de Ferrari van Sebastian Vettel vorig weekend in Rusland, nadat de wedstrijd daarvoor in China de Rus ook al verantwoordelijk was voor de aanrijding tussen de beide Ferrari's.
Daniil Kvyat
Daniil Kvyat
Red Bull-adviseur Helmut Marko trekt daaruit zijn conclusies; Verstappen zou dus klaar staan voor een vervroegde overstap naar Red Bull, terwijl Kvyat het zitje van onze Noorderbuur zou overnemen bij het 'kleine zusje' Toro Rosso. Voorlopig will Red Bull zelf niet reageren, ook niet over het feit of het om een éénmalige dan wel permanente wissel zou gaan. Het is wel al langer geweten dat indien Verstappen in 2017 niet aan de bak zou kunnen bij Red Bull, hij zeker zal uitkijken naar een ander topteam, dixit vader Jos.

Update 5 mei 2016

Red Bull Racing bevestigde vandaag dat Max Verstappen vanaf de Grote Prijs van Spanje het stoeltje van Daniil Kvyat overneemt.

Foto's: Racing International Photography & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Formule 1 op woensdag 4 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Spanje.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons