van der Horst

Riyad: Simon Evans wint allereerste Jaguar I-Pace eTrophy Race

Simon Evans
Simon Evans
Dit weekend stond niet alleen in het teken van het nieuwe era die gestart is in de Formule E, maar ook van het debuut van de Jaguar I-Pace eTrophy en daar mag Simon Evans - broer van Jaguar-piloot Mitch Evans - zich als eerste winnaar noemen. Ook de I-Pace eTrophy zag hun tijdschema relatief gewijzigd geraken. Zo werd door het hevige regenweer in de ochtend hun kwalificatie-sessie afgelast, waardoor de startgrid opgesteld werd naar de tijden van de vrije trainingen. Toch ging de race door zoals gepland met Evans op pole. Een overzicht van de stilste race in de wereld.
Start Jaguar I-Pace eTrophy Riyad
Start Jaguar I-Pace eTrophy Riyad
In de vijfentwintig minuten durende race was er maar één ding zeker: de wagens zijn muisstil. Als je de start niet zou zien, zou je niet merken dat ze vertrokken zijn, tot zij met piepende remmen de bocht in moeten. Desalniettemin was het een spannende race vooraan. Simon Evans, Bryan Sellers en Sergio Jiménez konden zich na de start losrukken van het peloton. Lange tijd leek het er naar dat dit ook de einduitslag ging worden, totdat Jiménez een beslissende move maakte op Sellers en zo de tweede plaats opeiste. Op een vierde plaats eindigde Caca Bueno en gastpilote Alice Powell vervolledigde de top vijf. De volgende race is pas binnen twee maanden, tesamen met de Mexico ePrix op 16 februari.

Foto's: Jaguar



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 15 december 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ad Diriyah.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons