van der Horst

Road to Le Mans: 34 wagens aan de start - België goed vertegenwoordigd

Start 2020 Michelin Le Mans Cup Spa
Start 2020 Michelin Le Mans Cup Spa
Terwijl de Porsches zaterdagochtend de dag openen, rijdt de Michelin Le Mans Cup vrijdag al zijn eerste race in het kader van de "Road to Le Mans". De ondertussen traditionele nevenrace kan dan ook rekenen op een degelijk startveld van 34 wagens, verdeeld over twee klassen. Ook België is goed vertegenwoordigd, met vier piloten in de topklasse, terwijl ook twee Belgische teams een wagen zullen inzetten.
  • St. Paul
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
Hoewel Cool Racing in de laatste twee races de show stal in de LMP3-klasse, staan Jean Glorieux en Laurents Hörr nog steeds op kop in het klassement bij de LMP3's met de DKR Engineering Duqueine. Voor de Kortrijkzaan zal het ook een interessante terugkeer worden. De laatste maal dat hij in Le Mans was, pakte hij de overwinning met Alexander Toril en later ook de titel in het kampioenschap. Ditmaal gaat hij met 22 andere LM P3 wagens moeten afrekenen, waaronder we ook een aantal andere landgenoten aantreffen. Zo debuteert Ugo de Wilde met de DKR Engineering Duqueine en komt Gilles Magnus terug uit voor Mühlner Motorsport na het debuut in Paul Ricard.

Orange 1 FFF Racing Team - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Orange 1 FFF Racing Team - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Tom Cloet is ook terug van de partij, maar niet bij Mühlner Motorsport. Cloet maakt voor deze gelegenheid de overstap naar het Poolse Team Virage, waar hij de wagen zal delen met de Australiër James Winslow. Opvallend is de afwezigheid van Eric de Doncker en zijn Motorsport98 Ligier. Ondanks een uitvalbeurt staat de Belg met Dino Lunardi mooi op een zesde plaats in de puntenstand en mist daardoor belangrijke punten met het oog op het kampioenschap. De GT3 klasse zal 11 wagens sterk zijn. Hoewel de klasse nog steeds gedomineerd wordt door Ferrari, zijn er ook twee Porsches en een Lamborghini van FFF Racing Team by ACM van de partij. Eén van de Porsches zal onder Belgische vlag rijden, Delahaye Racing Team - bekend uit onder meer de VW Fun Cup - zal deze prepareren voor Pierre-Etienne Bordet en Alexandre Viron.

De races vinden plaats vrijdag in de namiddag om 14:15 uur en zaterdag om 11:15 uur.

Foto's: Thomas Smets - Michelin Le Mans Cup - Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op woensdag 16 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons