van der Horst

Road To Le Mans: Team WRT met twee wagens aan de start

Mühlner Motorsports - Duqueine M30 D08 Nissan
Mühlner Motorsports - Duqueine M30 D08 Nissan
Zoals traditie het tegenwoordig wil, zal voor het vijfde jaar op rij de Road To Le Mans, twee races in het teken van de Michelin Le Mans Cup, deel uitmaken van het voorprogramma van de 24 uren van Le Mans. Daarbij kan men dit jaar weer op een mooie startgrid rekenen van 46 wagens, waaronder 35 LMP3's en elf GT3's. Ons land zal vertegenwoordigd worden door vier piloten en drie teams op het Circuit de la Sarthe, waaronder een verrassende naam, namelijk Team WRT dat voor de eerste maal present tekent in de serie.
  • LTF
Met 35 LMP3's zal het zoals steeds een interessante strijd worden in de topklasse. Daar wordt vooral gekeken naar Scott Andrews en Gerald Kraut in de United Autosports Ligier, die dit seizoen al twee wedstrijden wisten te winnen. Al wordt het ook uitkijken naar Colin Noble en Anthony Wells, die met de Nielsen Racing Ligier dit jaar duidelijk voor de titel willen knokken.

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
Langs Belgische zijde doen er geen concurrenten voor de titel mee, maar wel voor de winst. Eén daarvan is Ugo de Wilde, die met Moritz Kranz uitkomt voor Mühlner Motorsport. De Brusselaar draait een goed seizoen in de European Le Mans Series en wil dit bekronen met topprestaties in Le Mans. Dat terwijl het Belgische team nog een tweede wagen inzet waarbij Jeroen Bleekemolen al zeker deel van uitmaakt van de rijders. Nog specialer is het optreden van Jean Glorieux en Laurents Hörr in de DKR Engineering Duqueine, die afgelopen jaar één van de wedstrijden wisten te winnen. Als laatste is Eric de Doncker met Dino Lunardi terug in de Motorsport98 Ligier.

Charles Weerts
Charles Weerts
Bij de GT3's zijn het er maar elf wagens, maar met vijf verschillende merken is het een kwalitatief hoogstaand veld. Ferrari voert de kop met vijf wagens, waaronder de kampioenschapsleider: Iron Lynx #8. Het team komt aan de start met Rory Penttinen en Logan Sargeant. Wel opvallend is dus het gastoptreden van niemand minder Team WRT, dat ook al twee wagens zal managen tijdens de 24 uur. Het team uit Baudour zet twee Audi R8 LMS GT3's in voor Roald en Benjamin Goethe en één voor Charles Weerts, die afgelopen weekend nog tweede werd in de 24 uren van Spa. Wie zijn teamgenoot wordt, wat verplicht een bronzen piloot moet zijn, is nog niet geweten. De eerste race wordt afgewerkt op donderdag om 19:30 uur, terwijl de tweede wedstrijd zaterdag om 12:15 uur verreden wordt.

Foto's: Racing International Photography - Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op donderdag 5 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons