van der Horst

Roadbook Organisation annuleert de Spa Summer Classic 2020

2018 Belcar Historic Cup Spa Summer Classic
2018 Belcar Historic Cup Spa Summer Classic
Nu de regering beslist heeft om massa-evenementen te verbieden tot en met 31 augustus, wordt het steeds moeilijker voor organisatoren die hun wedstrijd zien wegvallen om een alternatieve datum te strikken later op het jaar. Rekening houdend met voorgaand feit heeft Roadbook Organisation dan ook besloten om de Spa Summer Classic 2020, die gepland stond eind juni, af te gelasten. Gedurende dat evenement stond er ook een manche van het Belcar Endurance Championship gepland.
Peter Mücke - Ford Capri
Peter Mücke - Ford Capri
Met het wegvallen van de Spa Summer Classic verdwijnt een van de nationale topevenementen voor historische wagens van de kalender. De meeting stond gepland van 25 tot en met 28 juni. Roadbook Organisation, dat in de herfst ook de Spa Six Hours en Spa Hat-Trick organiseert, zag na overleg met het circuit van Spa-Francorchamp geen mogelijkheid om de Spa Summer Classic dit jaar nog in te plannen op een latere datum. De meeting wordt dus opgeschoven naar 2021 en Roadbook Organisation concentreert zijn aandacht nu op de organisatie van de Spa Six Hours (24 tot en met 27 september) en de nieuwe meeting de Spa Hat-Trick (10 tot en met 11 oktober).

Met het verdwijnen van de kalender van de Spa Summer Classic verdwijnt er ook een manche van het Belcar Endurance Championship alsook van de Belcar Historic- en Youngtimer Series van de kalender.

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op donderdag 16 april 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons