Roar Before the Rolex 24: Rebellion Racing ook snelst in de nachtsessie

Rebellion Racing - Oreca 07 & DragonSpeed Oreca 07
Rebellion Racing - Oreca 07 & DragonSpeed Oreca 07
Neel Jani, nog steeds de enige piloot die de Rebellion Racing Oreca 07 bestuurde op deze testdagen, zette tijdens de nachttest op zaterdag nogmaals de snelste tijd neer. De Zwitser sloot de sessie af met een rondetijd van 1:38.944. De Oreca 07 van DragonSpeed volgde op de tweede plaats op 0.517 van de tijd van Jani. Zondag staan er nog twee testsessies op het programma.
  • Powercars
De Mazda DPi van Nunez/Bomarito/Pigot/Devlin klokte de derde tijd, verder in de top vijf volgden nog VisitFlorida.com Riley DPi van Goossens/Van der Zande/Rast en de Tequila Patron ESM Nissan DPi van Sharp/Derani/Dalziel.

Ford Chip Ganassi Team UK - Ford GT
Ford Chip Ganassi Team UK - Ford GT
In de GT klasse behield Ford het overwicht en plaatste drie wagens bovenaan de tabellen met #69 voor de 68 en de #67. Daarna volgden de beide Corvette’s voor de Porsche van Pilet/Werner/Makowiecki, de Ford GT #66, de BMW M6 #24 en de Porsche van Vanthoor/Estre/Lietz. In de GTD klasse was het de Land Motorsport Audi R8LMS van Mies/Gounon/Schmidt/De Phillippi die bovenaan postvatte voor de Lexus RC F van Hawksworth/Alon/Cindric/Farnbacher en de Stevenson Motorsports Audi R8 LMS van Aschenbach/Davis/Bell/Liddell.

Foto's: Daytona International Speedway
 

 

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 8 januari 2017.

  • Oeste Kart