van der Horst

Rob Huff met WestCoast Racing naar Macau-finale

Rob Huff
Rob Huff
Rob Huff, het is geen geheim, heeft iets met Macau. Dat de Chinese gokstad niet langer op de WTCC-kalender prijkt was voor de voormalige wereldkampioen geen reden om niet naar een alternatief uit te kijken teneinde zijn kunnen op de roemruchte Guia-omloop andermaal te etaleren. Dat heeft hij thans gevonden bij het Zweedse WestCoast Racing waar hij aan het stuur van een door JAS Motorsport gebouwde Honda Civic TCR op zoek gaat naar een... achtste toerwagenzege.
 "Ik ben  erg opgezet met de uitnodiging door WestCoast Racing en ben er van overtuigd dat ik een competitieve auto onder de bips geschoven krijg voor dit uniek evenement. Het is daarenboven een uitgelezen kans om mijn jonge beschermeling Kevin Gleason binnen het team van James Nixon te flankeren" aldus Huff.

Veel tijd om van een mogelijke nieuwe zege na te genieten wordt Huffy desgevallend niet gegund want hooguit drie dagen na de TCR-finale in Macau wordt de Lada Sport Rosneft-rijder alweer in Qatar verwacht voor de WTCC-finale bij kunstlicht op de Losail-omloop.

Tom Coronel
Tom Coronel
Nog even vermelden dat ook Tom Coronel al een tijdje aan een mogelijke TCR-deelname in Macau werkt. Al wil onze Noorderbuur zulks enkel en alleen indien hij een competitieve auto vast krijgt. Of hieruit mag afgeleid worden dat we Major Tom in de toekomst in een andere serie aan het werk zien, is wellicht een stap te ver (terug). "Ik ben een WTCC-rijder" klonk het droogjes uit de mond van de kaasetende Hollander toen we hem hierover in Vila Real polsten.

Foto's: Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op maandag 10 augustus 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons