van der Horst

Macau: Rob Huff pakt pole, dubbelslag voor WestCoast Racing

King of Macau
King of Macau
Geen verrassingen in Macau zaterdagochtend waar Rob Huff zijn tot dusver tentoon gespreide dominantie in kwalificatie bevestigde en in Q2 probleemloos naar de pole snelde. Macau-debutant Kevin Gleason, eerder in Q1 op P1 geëindigd, maakte er een WestCoast Racing-dubbelslag van met een tweede tijd op 1.631" van zijn ongenaakbare Honda-teamgenoot. In de titelstrijd deed puntenleider Stefano Comini (Target Competition) met een sterke derde tijd de beste zaak. Hij scoorde twee punten meer dan titelrivaal Pepe Oriola die zondag in race 1 pas vanuit vijfde stelling vertrekt, achter diens Craft Bamboo Racing-teamgenoot Jordi Gene. Het verschil tussen beide kemphanen bedraagt nu vier punten. Beide sessies kenden een nagenoeg identiek verloop met telkens één enkele neutralisatie, vrij kort voor het afvlaggen.
  • Prospeed Competition
 
Rob Huff - WestCoast Racing
Rob Huff - WestCoast Racing
Kevin Gleason zorgde in Q1 voor de verrassing door de snelste tijd neer te zetten, 0.441" sneller dan WestCoast Racing-teamgenoot Rob Huff. Ook Jordi Oriola, het jongere broertje van titelkandidaat Pepe liet van zich horen door de derdesnelste chrono te lukken voor diens broer en Stefano Comini, die moest finaal slechts 0.057" aan zijn titelrivaal toegeven.
Hoewel verscheidene Aziatische rijders herhaaldelijk met de rail kennis maakten werd de sessie slechts één enkele keer geneutraliseerd, nadat  Yu na een kleine klapper de baan blokkeerde en Wong op hem inreed. De sessie werd nog wel kort hernomen maar de rangorde bleef ongewijzigd. Van de vaste TCR-rijders vielen enkel Grachev (P14) en James Nash uit de Q2-boot, de Engelsman bleef nog in zijn eerste ronde stilstaan op de baan.

Stefano Comini - Target Competition
Stefano Comini - Target Competition
Kort na de start van Q2 waarin de twaalf snelsten uit Q1 andermaal aantraden, was al meteen duidelijk dat Huff niet in zijn kaarten had laten kijken. De Brit schudde een 2:32.172 uit de mouw, zomaar eventjes 2.493" sneller dan teamgenoot Gianni Morbidelli, niet 100% tevreden met de setup van diens Honda Civic na donderdag de eerste oefensessie te hebben moeten missen. Dit vertaalde zich in een slipper tegen de rail waarop de Italiaan op zijn beurt de smalle baan blokkeerde, met code rood op dik zeven minuten van het einde van de sessie als gevolg. Comini had zich op dat ogenblik reeds in derde stelling weten te hijsen voor Gené en de oudste van de Oriola's.

De Zwitser kreeg na de herneming een 'tow' van een teamgenoot, verbeterde Morbidelli's chrono maar werd alsnog door Kevin Gleason naar de derde startplaats verwezen, voor de beide Craft Bamboo-SEAT's van Gené en Pepe Oriola. En Huff? Die kneep nog zo'n zeven tienden van zijn besttijd af en snelde naar een 2:31.522"-chrono, dik anderhalve seconde beter dan teamgenoot Gleason.

Uitslag Q1 en Q2

Foto: TCR Intl.Series

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op zaterdag 21 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons