van der Horst

Rome: Alles wat u moet weten in aanloop naar de E-Prix

Start 2022 Formula E Rome E-Prix 1
Start 2022 Formula E Rome E-Prix 1
De finale van het negende seizoen van de Formule E nadert met rasse schreden! Dit weekend is Rome de voorlaatste stop op de kalender, maar wel met twee races, alvorens men in Londen de laatste twee wedstrijden zal afwerken eind deze maand. De Italiaanse hoofdstad is een favoriet geworden bij vele piloten, waaronder Mitch Evans en ook Stoffel Vandoorne, die er de nodige successen kenden. Een overzicht van wat u allemaal kan verwachten dit weekend.
Gezien het circuit een favoriet is van velen, werd er ook weinig veranderd worden aan het tracé. Zoals vorig jaar zal de start gegeven worden tussen bocht drie en vier en moeten er negentien in totaal afgewerkt worden. Ook de plek voor het wapenen van de Attack mode blijft ongewijzigd. Deze bevindt zich in bocht vijftien, oftewel de Piazza G. Marconi. Overigens zullen elf heren hun wagen voor een sessie afstaan aan rookies, gezien deze vrijdagnamiddag er een unieke test voor hen op het programma staat. 

Nick Cassidy - Envision Racing
Nick Cassidy - Envision Racing
Ondertussen is de strijd enorm stevig voor de titel. Jake Dennis (Avalanche Andretti) en Nick Cassidy (Envision Racing) hebben zich een beetje losgerukt van de rest, maar met nog vier wedstrijden op het programma kan dit nog snel keren. In ieder geval zal er na dit weekend meer duidelijkheid zijn over wie er de opvolger wordt van Vandoorne. Voor de Rumbekenaar zelf blijft er niet veel te winnen over. Er blijven zelfs twee keuzes over: oftewel teamgenoot Jean-Éric Vergne helpen zodat die nog in de titelstrijd blijft na Rome, oftewel voor eigen winst gaan. Vandoorne heeft goede herinneringen aan de Italiaanse hoofdstad, maar het seizoen heeft hem nog niet veel goeds gebracht tot nog toe.

Zoals dit jaar een gewoonte geworden is, zal op vrijdagavond de eerste training afgewerkt worden. Al zullen de rookies de weg plaveien om 14:30 uur - overigens niet live te volgen. De grote jongens gaan aan de slag vanaf 17 uur om de dag af te sluiten. Zaterdag om 8:10 uur staat de tweede vrije training op het programma, met de kwalificaties om 10:40 uur en natuurlijk aansluitend de duels. De wedstrijd zelf gaat van start om 15:04 uur. En op zondag wordt dit vanaf 8:10 uur allemaal nog eens herhaald. Voor alle vrije trainingen kan u rekenen op de verschillende kanalen van de organisatie, maar helaas weer slecht nieuws voor de kwalificaties. Deze zijn alleen beschikbaar op Eurosport Player. Voor de race zelf kan u kiezen tussen RTBF Auvio of Eurosport 2.
 
SessieDagTijdstip
Vrije Trainingen 1vrijdag17:00 - 17:30
Vrije Trainingen 2zaterdag08:10 - 08:40
Kwalificatieszaterdag10:40 - 11:55
Rome E-Prix 1zaterdag15:04 - 16:00
Vrije Trainingen 3zondag08:10 - 08:40
Kwalificatieszondag10:40 - 11:55
Rome E-Prix 2zondag15:04 - 16:00

Foto's: Formula E - Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 11 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Rome 1 en Rome 2.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons