van der Horst

Rotek Racing maakt nog dit jaar WTCC-debuut met ex-Team AON-Ford Focus'

Rotek Racing Ford Focus
Rotek Racing Ford Focus
Het Amerikaanse Rotek Racing maakte vandaag wereldkundig dat het de beide, in 2012 door Arena Motorsport ingezette, Team AON Ford Focus' heeft gekocht en er later dit jaar mee in het WTCC-kampioenschap debuteert. Vooraleer in de WTCC-dans te stappen, plant men bij Rotek Racing een uitgebreid test- en ontwikkelingsprogramma. Het is de betrachting van het team om zo mogelijk nog een Europese manche te betwisten. Uiteraard wil men zeker voor de Amerikaanse manche in Sonoma aan boord klimmen waarna tevens de races in het Verre Oosten op het programma staan.
  • Dreamdrive
Het team heeft zijn thuisbasis momenteel nog nabij de Nürburgring, maar zal deze zomer naar de Sonoma Raceway in Californië verhuizen.

De Amerikaan Rob Holland, deze winter nog als mogelijke teamgenoot van Tom Boardman bij SRT gemeld, zal alvast de eerste, aan de 2013-specificaties beantwoordende, Focus bemannen. Onderhandelingen met een tweede rijder zijn al ver gevorderd. Holland die momenteel voor Rotek Racing racet in VLN, was vorig seizoen na zijn eenmalige deelname met een van de Bamboo Engineering Chevrolet's in Sonoma de eerste en tot dusver ook enige Amerikaan in het WTCC.

Foto: FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 24 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sonoma.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons