van der Horst

Saleen plant terugkeer met GT4

Saleen S1
Saleen S1
Saleen plant een terugkeer naar de autosport in 2019, dat meldt het Amerikaanse Sportscar365. De Amerikaanse constructeur maakte in de jaren 2000 furore met de S7-R GT1 in de FIA GT Series, de 24 uren van Le Mans en de ALMS en wil nu stap voor stap terugkeren naar het circuit. Saleen lanceerde eind 2017 de S1 op de LA Auto Show, een wagen die geen gelijkenissen toont met de S7.
  • Shopa
PK Carsport - Saleen S7.R
PK Carsport - Saleen S7.R
Het merk wil volgend jaar een S1 cup oprichten in de VS en China om vervolgens deze wagen door te ontwikkelen naar een GT4. De GT4 moet dan op de markt komen tegen 2020. Een GT3-programma gebaseerd op een ander model behoort ook tot de mogelijkheden in de verre toekomst. Of dergelijk programma zich kan spiegelen aan de activiteiten van Saleen uit het verleden, valt af te wachten. Onder meer het Limburgse PK Carsport zette de Saleen S7-R in; met wisselend succes. Een seizoen 2008 dat bolstond van pech en frustratie werd onverhoopt toch nog afgesloten met een algemene zege bij de seizoensfinale van het FIA GT Championship in San Luis.

Een anekdotische terugblik op die Belgische zege...

Anthony Kumpen - Jorge Segers - Bert Longin
Anthony Kumpen - Jorge Segers - Bert Longin
Bert Longin reed, na een fel duel met Mike Hezemans in diens Phoenix Racing Corvette C6.R, als eerste over de meet... om na het zwart-wit geblokt in een aanrijding betrokken te geraken met zijn Nederlandse ex-teamgenoot. De Vlaams-Brabander kon zijn frustratie moeilijk verbergen toen hij dacht dat een compleet onverwachte zege toch nog door de vingers leek te glippen, tot men hem vertelde dat hij op het hoogste schavotje mocht plaatsnemen want de race was afgelopen!

Foto's: Saleen, Martijn Wouters & PK CarsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT4 op dinsdag 30 oktober 2018.
  • Footprints

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons