van der Horst

Salon Brussel: De wereld- en Europese premières

Brussels Motor Show 2019 - Mazda 3
Brussels Motor Show 2019 - Mazda 3
Op de Heizel opende de 97ste editie van het Brusselse Autosalon zijn deuren, niettegenstaande dat het dit jaar een “klein salon” betreft, vallen er toch enkele interessante premières te ontdekken. Wie goed oplet, komt zelfs enkele wereldpremières tegen. Wij sommen de belangrijkste internationale nieuwigheden voor u op.
  • Qvick Motors
Opel GT X Experimental Concept
Opel GT X Experimental Concept
Gezien het gaat om een salon voor vrijetijdsvoertuigen en bedrijfswagens, is het niet verwonderlijk dat we de echte wereldpremières in deze sector moeten zoeken. Zo stelt Opel de Zafira Life voor, het vierde model al met die naam, maar nu de Duitse constructeur in Franse handen is, maakt de Zafira een omschakeling naar een comfortabele bestelwagen op PSA-basis. In Brussel maakt ook de Opel GT X Experimental conceptbolide zijn wereldpremière. Met deze elektrisch aangedreven sportieve wagen wil Opel het publiek tonen welke weg het op wil gaan met de toekomstige modellen. Range Rover toont ons de nieuwe Evoque, de contouren van de wagen ogen vertrouwd, maar technisch werd er heel wat veranderd. Het nieuwe platform resulteert in meer ruimte voor zowel het interieur als de koffer. Bij Mercedes pronkt men met de nieuwe CLA, een vierdeurs-coupé toevoeging aan de A-klasse.

Ford Mondeo Clipper Hybrid
Ford Mondeo Clipper Hybrid
Ford haalt voor het eerst het doek van de Mondeo Clipper Hybrid, de hybride die beschikt over een 2.0 liter benzinemotor en een elektromotor van 88 kW. De elektrische aandrijving moet het benzineverbruik sterk drukken. De Hyundai i40 kreeg dan weer een facelift waarbij vooral de voorzijde van de wagen onder handen werd genomen. Daarnaast zijn er ook de special editions die hun wereldpremière beleven in Brussel zoals daar zijn de MINI Cooper 60th Anniversary Edition en de Jaguar F-Type Chequered Flag. Ook nooit eerder op een salon te zien is de McLaren 720S Spa 68 Edition, een eerbetoon aan de 50ste verjaardag van de eerste zege van McLaren in de Formule 1. Deze special edition wordt enkel in België op de markt gebracht en de productie blijft beperkt tot drie exemplaren.

Porsche 911 (992)
Porsche 911 (992)
Een van de toppers bij de Europese premières is zonder twijfel de nieuwe Porsche 911 model 992, die voorlopig enkel verkrijgbaar is als Carrera S en Carrera 4S. Geen revolutie voor de achtste generatie van de 911, maar wel enkele subtiele wijzigingen die het nieuwe model onderscheiden van de vorige generatie. Meest opvallend zijn de doorlopende achterlichten en het derde stoplicht in het koelrooster. De nieuwste Porsche vindt men echter in terug het Dreamcar paleis, waarvoor een additionele inkom van 5 Euro dient neergeteld worden.  

BMW X7
BMW X7
Op de Volvo stand staat de S60 in Europese première. Deze nieuwe berline wordt in de Verenigde Staten geproduceerd, maar wordt ook in Europa op de markt gebracht. De Zweedse constructeur brengt ook de V60 Cross Country mee naar Brussel. Bij Mazda staat de nieuwe 3 reeks centraal die haar Europese première beleeft. De nieuwe drie is verkrijgbaar als vierdeurs- op vijfdeursversie. Ook BMW heeft met de X7 een Europese première op zak. De grote SUV beschikt over zeven zitplaatsen en valt op door zijn tweedelige achterklep. Bij BMW kan men dan ook voor het eerst in Europa een blik werpen op de BMW 8 Serie Cabrio. Toyota gaf de Prius een facelift en ook dit opgefriste model beleeft in Brussel zijn Europese première.

Zie ook onze fotopagina: Een greep uit de premières op het salon

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels Vaeck  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons