van der Horst

Salzburgring: Special Tuning Racing en Boardman niet aan de start

Tom Boardman's SEAT na de crash
Tom Boardman's SEAT na de crash
Special Tuning Racing heeft besloten om zijn SEAT León niet in te zetten in de komende twee manches van het WTCC die plaats vinden op de Salzburgring en in Moskou. Het team heeft na een zeer moeilijk seizoensbegin waarbij de wagen zwaar crashte in Marrakech en verscheidene motoren beschadigd raakten besloten om eerst de wagen terug op punt te stellen alvorens zijn terugkeer te maken in Portugal.
  • Hamofa Performance
Tom Boardman zal dus de wedstrijden in Oostenrijk en Rusland aan zich moeten laten voorbijgaan en zal zijn SEAT pas terugvinden voor de race op de omloop van Porto, wat tevens de laatste Europese manche is. De SEAT van het Special Tuning Racing kende dan ook een woelig en teleurstellend seizoensbegin. Boardman crashte heftig in Marokko tijdens de warm-up waarbij de wagen ernstig beschadigd raakte. Bij de volgende manche op de Slovakiaring miste de wagen snelheid en gingen om nog onduidelijke redenen twee motoren stuk. Het team heeft nu besloten om eerst te trachten de oorzaak van de problemen te vinden en de wagen terug in orde te zetten alvorens opnieuw aan de start te verschijnen.

Foto: FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 17 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Salzburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons