van der Horst

Santiago e.Prix: Techeetah krijgt boete van 30.000 Euro

Dubbel voor Techeetah
Dubbel voor Techeetah
Team Techeetah, dat bij de e.Prix van Santiago de dubbel behaalde, kreeg na de race van de organisatie een boete opgelegd van 30.000 Euro of 15.000 Euro per wagen. Na de technische controle bleek immers dat het team aanpassingen had aangebracht aan de veiligheidsgordels die mogelijk tot doel hadden om sneller te zijn bij het wisselen van wagen en bovendien werd deze wijziging niet vooraf voorgelegd of aangevraagd aan de organisatie.
Start e.Prix Santiago
Start e.Prix Santiago
Santiago was de eerste race zonder minimale pitstop-tijd, en dus is snel van wagen wisselen vanaf nu een belangrijk onderdeel van de racestrategie geworden. Jean-Éric Vergne (Techeetah) voerde de snelste wissel uit in 46.847 seconden gevolgd door André Lotterer (Techeetah) en Jérôme D’Ambrosio (Dragon). Bij inspectie bleek het Chinese team een wijziging aangebracht aan de gordels met de bedoeling de wissel vlotter te laten verlopen en dus blijkbaar met succes. Techeetah had echter verzuimd om de organisatie in te lichten van deze wijziging. Het team mocht zijn dubbelzege behouden, maar kreeg wel een boete van 30.000 Euro. Ook aan de veiligheidsgordels in de wagen van D’Ambrosio vond men bij controle aanpassingen, ook Dragon kreeg een boete van 15.000 Euro.

Audi Sport Abt
Audi Sport Abt
Bij Audi Sport Abt kon men niet lachen met de beslissing, vorig jaar verloor Daniel Abt nog een zege na een minimale technische wijziging aan zijn bolide, terwijl men nu volgens Audi Sport Abt een veel lichtere straf uitsprak.

Lees ook: Hong Kong: jarige Daniel Abt krijgt allereerste overwinning cadeau maar wordt gediskwalificeerd

Foto's: FIA Formula E & Audi Media CenterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zondag 4 februari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Santiago (Chili).
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons