van der Horst

Saoedi-Arabië: Felipe Drugovich wint hoofdrace en is tevens nieuwe leider kampioenschap

Felipe Drugovich
Felipe Drugovich
Felipe Drugovich (MP Motorsport) heeft in Saoedi-Arabië een uitermate rustige formule 2 hoofdrace gewonnen. Na een woelige sprintrace op zaterdag moest een dag later niet eenmaal de rode vlag boven gehaald worden. Richard Verschoor (Trident) en Jehan Daruvala (Prema) vervoegden de Braziliaan op het podium. Drugovich is ook de nieuwe leider in de tussenstand.
  • LTF
Amaury Cordeel
Amaury Cordeel
Na zijn sortie in de sprintrace kwam Amaury Cordeel (Van Amersfoort) niet aan de start van de hoofdrace, de schade aan zijn wagen was te groot om op één dag hersteld te worden. Felipe Drugovich vertrok van op pole en nam al snel een comfortabele voorsprong op de rest van de deelnemers. De Braziliaan wisselde vrij vroeg van banden en viel terug in het klassement, maar eens iedereen zijn pitstop had afgewerkt lag Drugovich opnieuw aan de leiding. Aan de meet had hij drie seconden voorsprong op Verschoor. Jehan Daruvala werd derde en dat was opmerkelijk want hij startte van op de veertiende positie.

Jake Hughes (Van Amersfoort) schonk Van Amersfoort opnieuw belangrijke punten door als vierde te finishen, Marcus Armstrong (Hitech) maakte de top vijf vol. Verder in de top tien vonden we nog Dennis Hauger (Prema), Ayumu Iwasa (DAMS), Roy Nissany (DAMS), Jack Doohan (Virtuosi) en Jüri Vips (Hitech). Liam Lawson (Carlin) die zaterdag nog de sprintrace won, lag op koers voor een podiumplaats maar bij de pitstop werd het linker voorwiel slecht vastgezet en dat kwam op het einde van de pitlane los.

Foto: MP Motorsport & Van Amersfoort Racing  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons