van der Horst

Sardinië 2: Rosberg X Racing heerst in Italië

Johan Kristoffersson en Mikaela Åhlin-Kottulinsky - Rosberg X Racing
Johan Kristoffersson en Mikaela Åhlin-Kottulinsky - Rosberg X Racing
Nadat Rosberg X Racing al drie dagen top was in Sardinië, wonnen Johan Kristoffersson en Mikaela Åhlin-Kottulinsky ook vandaag alles wat er te winnen viel. Het Zweedse duo triomfeerde vrij gemakkelijk in de halve finale, al moest men wel wat harder werken voor de eindwinst. Bovendien begon de dag niet al te best...
Rosberg X Racing verloor namelijk zijn overwinning van donderdag. Acciona | Sainz XE Team diende een klacht in nadat er nieuw bewijs bovenkwam. Dit stelde het Spaanse team in het gelijk, waardoor Rosberg X Racing 30 seconden straftijd kreeg en terugviel naar plaats drie, achter Chip Ganassi Racing en Xite Energy Racing. Dat hield Kristoffersson en Åhlin-Kottulinsky vandaag echter niet tegen om te winnen in de halve finale, voor Carlos Sainz en Laia Sanz nadat Sarah Price en Sanz elkaar raakten en moesten opgeven. In de tweede halve finale konden X44 en Abt Cupra XE doorstoten, terwijl United Andretti XE de crazy race won.

Podium 2022 Extreme E Sardinië 2
Podium 2022 Extreme E Sardinië 2
In de finale werd Kristoffersson verrast door Nasser Al-Attiyah. De Dakar-winnaar schoof met de Abt Cupra XE aan de leiding en hield stand tot aan de wisselzone. Maar alles liep mis voor het team nadat Jutta Kleinschmidt vertrok terwijl haar gordel niet vastzat. Ze ging toch door, maar kon niet verhinderen dat Åhlin-Kottulinsky voorbij kwam. De Duitse kwam als tweede over de lijn, maar werd gediskwalificeerd voor een veiligheidsovertreding. Hierdoor eindigde X44 met Sébastien Loeb en Cristina Gutiérrez als tweede, terwijl Caty Munnings en Timmy Hansen voor United Andretti XE het laagste podiumtrapje innamen. Sainz en Sanz moesten opgeven.

Foto's: Extreme E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op zondag 10 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sardinië 2.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons