van der Horst

Scuderia Cameron Glickenhaus met twee Hypercars naar FIA WEC en Le Mans

SGC 007 Le Mans Hypercars
SGC 007 Le Mans Hypercars
Goed nieuws voor het komende FIA WEC-seizoen. Nadat de meeste constructeurs hun Hypercar-project afgeblazen hebben, laat Scuderia Cameron Glickenhaus vandaag weten dat het vanaf 2021 al zeker met twee SGC007's in het FIA WEC zal aantreden. Hoewel SGC een van de eerste teams was dat zich toelegde op de klasse, was er lang onzekerheid of zij een volledig seizoen konden afwerken, maar dat veranderde dankzij de coronacrisis.
Voor de SGC 007 Le Mans HyperCars werkte de Amerikaanse autobouwer samen met het Italiaanse Podium Advanced Technologies, dat tevens meewerkte aan de SGC-wagens die jaarlijks aanwezig waren tijdens de 24 Uur van de Nürburgring. De motor wordt een 3.8 liter twin-turbo V8 zijn van Pipo Moteurs, die volgende maand zijn eerste testen aflegt om klaar te zijn voor september. Dan moet de wagen compleet klaar zijn en staan de eerste circuitesten gepland. Beide wagens zullen ook gerund worden door het team van Jim Glickenhaus.

Normaal gezien zou de nieuwe bolide pas midden in het nieuwe seizoen te zien zijn, maar dankzij de coronacrisis verklaarde de ACO en het FIA WEC om het Hypercars-reglement voor zes maanden op te schorten. Hierdoor zal het nieuwe seizoen pas in 2021 van start gaan en zo kan SGC vanaf de eerste wedstrijd aan de start verschijnen. SGC is zo de tweede constructeur die met een Hypercar start, naast uiteraard Toyota.

Foto: Scuderia Cameron GlickenhausSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op donderdag 4 juni 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons