van der Horst

Scuderia Toro Rosso bevestigt Alexander Albon als rijder naast Kvyat

Alexander Albon - DAMS
Alexander Albon - DAMS
Even eerder op de dag werd bevestigd dat Alexander Albon en Nissan e.dams uit elkaar gingen met wederzijdse instemming of Toro Rosso brengt het nieuws naar buiten dat het de Brits-Thaise rijder heeft ingelijfd voor zijn formule 1 team. Albon wordt in 2019 dus de teamgenoot van Daniil Kvyat en daarmee zijn alle F zitjes voor volgend jaar ingevuld. Brendon Harley verliest dus zijn zitje na amper een jaar in de formule 1.
Alexander Albon - DAMS
Alexander Albon - DAMS
Alexander Albon eindigde in zijn tweede jaar in de formule 2 als derde in de eindstand met vier overwinningen. De Britse rijder van Thaise afkomst had eerder op het jaar al een contract getekend bij Nissan e.dams voor het komende Formule E seizoen wanneer Toro Rosso hem een aanbod deed om in de formule 1 te racen kon Albon niet weerstaan aan de lokroep van een zitje in de hoogste klasse van de automobielsport. Albon zette alles op alles om zijn contract met Nissan te verbreken iets waarin hij vandaag uiteindelijk slaagde. Enkele luttele uren later volgde dan de bevestiging van zijn overstap naar Toro Rosso.

Alexander Albon - KTR
Alexander Albon - KTR
Alexander Albon maakte al in 2012 deel uit van het Red Bull programma en eindigde in 2016 tweede in het GP3 kampioenschap na Charles Leclerc. In 2017 eindigde hij met ART GP als tiende in het formule 2 kampioenschap. Interessant weetje, in 2013 en 2014 kwam Albon uit in de Eurocup Formule Renault 2.0 voor het Belgische KTR.

Foto's: FIA Formula 2 & Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op maandag 26 november 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons